Unieke Trans campagne in de Verenigde Staten + foto's en info.

Een nieuwe advertentie campagne gelanceerd in Washington DC brengt een uniek concept: namelijk de promotie van meer bewustzijn en begrip voor het niet conforme geslacht.

De campagne, de eerste in zijn soort in de Verenigde Staten, werd gelanceerd door het Office of Human Rights in samenwerking met transgender advocates, focus groepen en holebi en transgender organisaties. De campagne wordt omschreven als de eerste overheids gefinancierde campagne die exclusief focust op de verbetering van de situatie van gender niet conforme mensen zoals transseksuelen en transgenders.

Extra info:
Wat is een transgender: Transgenderisme is een gedragspatroon van een persoon die door het leven gaat als iemand van het andere dan het biologische geslacht of tussen man en vrouw in balanceert. De transgenderist heeft echter geen geslachtsveranderende, operatieve ingreep gehad of vindt deze achteraf niet bepalend voor het gendergevoel; de meesten zijn de ingreep ook niet van plan, doch soms kan een gedeeltelijke verandering al plaatsvinden door hormoongebruik. Dit kan komen door het zich bewust niet willen laten opereren of wanneer dit, door medische, emotionele, psychologische, maatschappelijke of financiŽle redenen, niet mogelijk of niet gewenst is.

Wat is transseksualiteit: Transseksualiteit is het fenomeen waarbij een persoon zichzelf beschouwt als behorende tot de andere sekse, en ook de behoefte heeft dit gevoel te vertalen naar de realiteit. Deze mensen ondergaan wťl sekse veranderings operaties. Vaak wordt de term transseksueel ten onrechte gebruikt voor een persoon die de verandering al in zijn geheel heeft doorlopen en dus al de geslachtsverandering heeft ondergaan. Dit is in feite onjuist, omdat de persoon niet meer in de transgressie (overgang) zit van het ene naar het andere geslacht. Als de persoon de hele transgressie heeft doorlopen, wordt deze ex-transseksueel of gendereufoor genoemd.
Transseksuelen wensen te worden aangeduid met het geslacht waarmee ze zich identificeren. Een man-naar-vrouw transseksueel wordt een transvrouw genoemd, een vrouw-naar-man transseksueel een transman.

Nuttige links
- Belgische organisatie voor Transgenders en Transseksuelen: http://www.genderstichting.be/

- T Jong - eerste jeugdbeweging in BelgiŽ voor transgender-jongeren: van 16 tot 30 jaar! - http://www.t-jong.be/

- Informatieve en educatieve website rond gender en identiteit. Specifiek gericht naar jongeren, het onderwijs, leerkrachten... http://www.genderindeblender.be/

- Het holebi.info forum heeft ook een rubriekje transgenders & transseksuelen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
GOED NIEUWS VOOR VLAAMSE TRANSGENDERS EN TRANSSEKSUELEN
IZZY WILDE OP 5-JARIGE LEEFTIJD ZELFMOORD PLEGEN OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BISEKSUEEL NIET LANGER VIES WOORD OP GOOGLE
KLACHT TEGEN VLAAMS TRANSSEKSUEEL OP KIESLIJST VAN ROOD
9-JARIGE JONGEN GEEFT ONTSLAG IN SCOUTS WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
TURKIJE WEIGERT OPENLIJK HOLEBI RECHTEN
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN UIT LAND WAAR HOLEBI ZIJN NOG TABOE IS
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
HETERO TIENER IN ELKAAR GESLAGEN OMDAT HIJ OPKWAM VOOR HOLEBI'S
LEONARDO DA VINCI INVLOEDRIJKSTE HOMO ALLERTIJDEN + TOP 10 MET FOTO'S
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
ALS ROMNEY AMERIKAANSE PRESIDENT WORDT ZIET HET ER SLECHT UIT VOOR HOLEBI'S
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 September, 2012 en 2922 keer gelezen.