Paris Hilton zei 'homo's zijn walgelijk en hebben aids', en zegt nu 'sorry'.
De Amerikaanse celebrityster Paris Hilton is gisteren betrapt op enkele homofobe uitspraken. Tijdens een taxirit liet ze zich negatief uit over homo's. De taxichauffeur nam stiekem het gesprek op en bracht het in de media.

Paris zei: 'Homo's zijn de geilste mensen ter wereld, ze zijn walgelijk, en de meeste hebben waarschijnlijk aids. Ik zou zo bang zijn mocht ik een homo zijn. Je sterft aan aids," aldus de hotelerfgename. Het ging om een gesprek tussen haar en een homo vriend, die vertelde over Grindr, een populaire app waarop homo's elkaar kunnen treffen voor afspraakjes. Korte tijd later liet een woordvoerder van Hilton weten dat Paris alleen maar wilde zeggen dat het gevaarlijk is onveilige seks te hebben.

Vandaag liet Paris weten dat ze spijt heeft van haar uitspraken en verklaarde ze tegenover de Amerikaanse holebi rechtenorganisatie GLAAD: Via Twitter verstuurde ze de volgende verklaring: "Iedereen die me kent, weet dat ik een grote voorstander ben van de homo gemeenschap. En het spijt me dat ik mijn homo vrienden, fans en hun families pijn heb gedaan met mijn uitspraken. Ik had een privé gesprek met een vriend die homo is, en ons gesprek ging niet over de gehele homo gemeenschap. Het is het laatste wat ik ooit wilde doen en ik kan niet in woorden vertellen hoeveel ik wens dat ik mijn woorden kon terug draaien. Aids kan iedereen treffen, homo of hetero, man of vrouw. Het is een serieuze zaak. Homo's zijn de sterkste en inspirerendste mensen die ik ken. Het is fout wanneer mensen ze pesten of aanvallen. Niemand zou dit mogen mee maken. En ik zeg opnieuw recht vanuit mijn hart sorry, ik voel me er slecht over, en ik hoop dat iedereen mijn excuses wil aanvaarden en weet dat dit niet is wie ik ben en hoe ik er over denk."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 September, 2012 en 2617 keer gelezen.