Paul de Leeuw scoort goed in Vlaanderen + Paul over Vlamingen en meer.De Nederlandse entertainer, zanger, presentator en acteur Paul de Leeuw scoort goed in Vlaanderen. De eerste uitzending van 'Manneke Paul' werd maar liefst door 352.400 Belgen bekeken. Ook de tweede aflevering scoorde goed.

In de eerste aflevering (maandag 17 september) zat de Belgische Pussy Riot (Sofie Dumont, Katja Retsin en Jill Peeters), zong Paul een duet met Koen Wouters en vlogen er enkele roofvogels door de studio. Verder had hij ook drie Frituristen op bezoek waarmee hij sprak over het feit dat veel Vlaamse frietkoten tegenwoordig worden uitgebaat door allochtonen. Er was ook een gesprek met een jong meisje dat geboren is als jongen en voor het eerst naar school ging in een jurkje en daarvoor niet gepest werd. En sprak hij met vrouwen over een boek over SM.

In de tweede aflevering van donderdag 20 september ontving Paul onder andere Elodie Ouedraogo en Gers Pardoel, speelde hij de kwis 'Who The Fuck is Hans Otten', werd hij opgenomen in de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken-Pis. Paul had in het begin wat moeite met het Vlaamse woord opgenomen en je zag aan zijn gezicht dat hij eventjes dacht dat hij in de lucht zou worden gehesen. Toen daarna één van de mannen het zwaard trok, brak helemaal het angstzweet uit bij Paul, maar gelukkig liep het allemaal goed af. Verder had hij ook nog enkele studenten, bikini babes te gast, speelde hij een Blind Plate en was er een emotioneel moment waarbij een jonge dame (Psoriasis patiënte) een pruik kreeg.

Na de eerste opnames van de show liet Paul weten stomverbaasd te zijn over de mondigheid van de Vlaming. In de eerste aflevering sprak hij met enkele vrouwen over het boek 'Vijftig tinten grijs' wat inmiddels een enorme hype is omdat het is doorspekt met sadomasochisme dat erg in trek blijkt bij vrouwelijke lezers. Volgens Paul de Leeuw kunnen de clichés over de schuchtere Vlaming na dat gesprek meteen de vuilnisbak in. ‘Hoe die vrouwen in alle openheid praten over hun ervaring met dat boek, is ongelooflijk. Daar zouden ze in Nederland jaloers op zijn.' De kleine kantjes van de Vlaming leerde Paul de Leeuw ook al kennen. ‘Dit zeg ik zónder opgestoken vingertje: jullie komen altijd te laat. Voor elke afspraak moet je een kwartier speling nemen. En wat jullie ook doen, is ergens omheen draaien. Maar als het erom heen draaien voorbij is, krijg ik het wél keihard in mijn gezicht.’ (lacht).

Ter voorbereiding van de shows trok Paul voordien met zijn echtgenoot Stephan en hun twee zoontjes door Vlaanderen. Ik ben ook in Namur geweest. Beetje rare stad, ik vond er geen Na-moer aan. We wilden graag met de kinderen kajakken in Namen, maar het weer was te slecht. Dus hebben we maar een Monopoly-spel gekocht, de Belgische versie. De kinderen vonden het wel leuk, zo’n rondreis. Ze zitten graag in de auto, iPodje in en een boekje van Donald Duck lezen. We hebben heel veel naar Radio 1 en 2 geluisterd. Véél gelachen met de reclamespotjes.’ Op de vraag welke Vlaamse dingen hij zó mee naar Nederland zou nemen, geeft hij meteen antwoord. ‘Koen Wauters neem ik meteen mee, maar ik denk dat hij niet mee wil. Dan kies ik voor de bed & breakfast Lozerkasteel in Kruishoutem, inclusief het winkeltje. Wat een zalige plek is dat.’

2012 is een bijzonder en druk jaar voor Paul. Hij is niet alleen op de Vlaamse televisie te zien maar ook weer op de Nederlandse televisie, in prime-time met zijn tv-show 'Paul'. Daarnaast trekt zijn theatervoorstelling 'Poephoofd' ook volle zalen bij onze noorderburen. En zijn autobiografische kookboek 'KHebjelief, en trek!' scoort ook enorm, daarvan zijn al 25.000 exemplaren verkocht. Ook zijn nieuwe cd 'Paul' scoort prima. Tot slot is 2012 ook het jaar waarin hij 50 werd (26 maart) en werd hij recent privé gevolgd door een cameraploeg van de vara. Deze documentaire 'De Entertainer' gaat weldra in première tijdens het Nederlandse Film Festival in Utrecht. De docu zal in het najaar ook bij de vara op tv te zien zijn. Manneke Paul elke maandag en donderdag op Vtm.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
PAUL DE LEEUW DRUK BAASJE: NIEUW BOEK, NIEUWE CD, THEATER VOORSTELLING

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
APPLE RELEAST IOS 6, INCLUSIEF MET HOLEBI EMOTICONS
PARIS HILTON: 'HOMO'S ZIJN WALGELIJK EN HEBBEN AIDS' - ZEGT NU SORRY
COMPUTER BEDRIJF INTEL PRO HOLEBI'S DOOR STOP STEUN AAN SCOUTS
ELLEN EN PORTIA VIER JAAR GEHUWD + WOLKEN FOTO'S EN MEER
ELF MEMORABELE FOTO'S NA AFSCHAFFING DADT-BELEID DAT HOLEBI'S DISCRIMINEERDE
HOMO ACTEUR KONDIGT VERLOVING AAN MET JONGERE VRIEND IN VIDEO
VLAAMSE HOMOFOBE BROERS DIE HOMO IN COMA SLOEGEN VRIJ GELATEN
BRITSE PRESENTATRICE WIL MEER LESBIENNES OP TV
BISEKSUELEN KRIJGEN EIGEN NATIONALE DAG
ANGELA MERKEL KOMT OP VOOR HOMO VOETBALLERS
ELIO DI RUPO STEUNT ANGELA MERKEL EN HOMO VOETBALLERS
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

tv.visie.nl, nieuwsblad.be, boulevard.nl, knack.be, holebi.info.

Dit bericht is gepost op 22 September, 2012 en 3279 keer gelezen.