Aartsbisschop boos op katholieke organisatie die holebi's verwelkomen.

De homofobe aartsbisschop van Wisminster is super boos op het Britse katholieke huwelijk counseling dienst, omdat ze ook holebi koppels aannemen die een civil partnerschip willen aangaan. Daarnaast bereiden ze zich ook voor op een mogelijke openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in de UK.

De Britse Aartsbisschop Vincent Nichols (foto), bekend om zijn homofobe standpunten, is niet te spreken over de diensten die worden aangeboden aan holebi's. De katholieke organisatie ontving vorig jaar 79.000 euro van de katholieke kerk en 628.000 euro van de Britse staat. Ze zijn de tweede grootste huwelijks counseling dienst in het land. Een woordvoerder van Catholic Marriage Care zei: Onze diensten staan open voor iedereen vanaf 16 jaar, getrouwd of niet getrouwd, hetero of niet hetero. En het verwelkomt alle koppels die overwegen een vaste relatie aan te gaan zoals een huwelijk."

Eerder liet de katholieke organisatie ook al weten het niet eens te zijn met het standpunt dat het schadelijk is voor kinderen om op te groeien in een homo of lesbische gezinssituatie. Maar Aartsbisschop Nichols wil daar niets van weten en zegt dat de organisatie moet stoppen met het aanvaarden van holebi's. En dat de dienst enkel de promotie van het heterohuwelijk mag prediken. Volgens Nichols is dit de plicht van een katholieke instelling.

Begin dit jaar zijn er in Engeland, Wales, Noord Ierland en Schotland consultatie rondes gestart betreffende een mogelijke openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes Schotland en Noord Ierland hakten de knoop inmiddels al door en stemden beide in het voordeel van het homohuwelijk, dat vermoedelijk volgend jaar van kracht gaat. Het is enkel nog wachten op de beslissing van Engeland en Wales, men verwacht dat beiden ook ja zullen zeggen. De katholieke kerk liet al meermaals weten tegen te zijn.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
KATHOLIEK PRIESTER VECHT TEGEN HOMOFOBIE
NOORD IERLAND ZEGT JA TEGEN HET HOMOHUWELIJK
SCHOTLAND ZEGT JA TEGEN OPSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
AUSTRALIE STEMT TEGEN OPENSTELLING VAN HET HUWELIJK VOOR HOLEBI'S
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
CORRECTE BEHANDELING MAAKT MENSEN MET HIV NAUWELIJKS BESMETTELIJK
COMPUTER BEDRIJF INTEL PRO HOLEBI'S DOOR STOP STEUN AAN SCOUTS
PARIS HILTON: 'HOMO'S ZIJN WALGELIJK EN HEBBEN AIDS' - ZEGT NU SORRY
ANGELA MERKEL KOMT OP VOOR HOMO VOETBALLERS
ELIO DI RUPO STEUNT ANGELA MERKEL EN HOMO VOETBALLERS
UNIEKE TRANS CAMPAGNE IN DE VERENIGDE STATEN
TOP 20 VAN TOP 100 HOTTEST MEN & WOMEN ON EARTH - HOLEBI EN HETERO
BISEKSUELEN KRIJGEN EIGEN NATIONALE DAG
HETERO TIENER IN ELKAAR GESLAGEN OMDAT HIJ OPKWAM VOOR HOLEBI'S
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN UIT LAND WAAR HOLEBI ZIJN NOG TABOE IS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 September, 2012 en 2421 keer gelezen.