Rechtszaak tegen melkfabrikant wegens zogenaamde holebi steun.Een Russische anti holebi groep eist dat een melkfabrikant zijn verpakkingen veranderd omdat die homoseksualiteit zou promoten, wat in St-Petersburg bij wet verboden is.

De anti holebi groep zegt dat ze ook protesteren tegen PepsiCo Inc omdat ze menen dat een regenboog op de verpakking ook propaganda is voor holebi's wat in gaat tegen de wet.

De melkfabrikant Vesyoly Molochnik, wat in een letterlijke vertaling Gay Milkman betekend, doch in het Russisch totaal niets te maken heeft met homoseksualiteit of holebi's, is volgens de anti holebi groep in strijd met de wet omdat er op de verpakking een regenboog staat, waarvan de groep zegt dat dit het symbool is van holebi's wereldwijd. Wat juist is, maar de regenboog wordt ook gebruikt door vredesactivisten en anderen. Toch eist de groep dat de Russische procureur Generaal actie onderneemt tegen de melkfabrikant omdat die de wet die in februari in St Petersburg werd goedgekeurd overtreed. De wet in het kort stelt dat men geen 'promotie' mag maken voor holebi's. De melkfabrikant riskeert een boete van 1.2930 euro.

De anti holebi organisatie zegt dat ze in de toekomst de winkels zullen bezetten en pamfletten zullen uitdelen waarin staat dat de melkfabrikant holebi's steunt. De Russische melkfabrikant is sinds kort mede in handen van PepsiCo die ook worden aangeklaagd wegens het gebruik van een regenboog op hun verpakkingen. Dat het de Russen menens is betreffende de wet die het verboden stelt holebi's te 'promoten' bewijst het feit dat er sinds februari al 73 mensen zijn veroordeeld onder deze wet. Zangers Madonna riskeert trouwens ook een serieuze geldboete naar aanleiding van het opkomen voor holebi's tijdens een concert in St Petersburg. Ondertussen hebben 9 andere Russische regio's de wet overgenomen en bestaat de kans dat ze later in heel Rusland van kracht wordt.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOMOFOBE WET AANGENOMEN IN ST PETERSBURG
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EN MEER EEN HOMOFOBISCH LAND
MADONNA RISKEERT HOGE BOETE NA OPKOMEN VOOR HOLEBI'S IN RUSLAND

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
AARTSBISSCHOP BOOS OP KATHOLIEKE ORGANISATIE VOOR STEUN AAN HOLEBI'S
6-JARIGE AMERIKAANSE JONGEN IS VERLIEFD OP TWEE JONGENS
CORRECTE BEHANDELING MAAKT MENSEN MET HIV NAUWELIJKS BESMETTELIJK
COMPUTER BEDRIJF INTEL PRO HOLEBI'S
PARIS HILTON: 'HOMO'S ZIJN WALGELIJK EN HEBBEN AIDS' - ZEGT NU SORRY
ANGELA MERKEL KOMT OP VOOR HOMO VOETBALLERS
ELIO DI RUPO STEUNT ANGELA MERKEL EN HOMO VOETBALLERS
UNIEKE TRANS CAMPAGNE IN DE VERENIGDE STATEN
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN UIT LAND WAAR HOLEBI ZIJN NOG TABOE IS
BISEKSUEEL NIET LANGER VIES WOORD OP GOOGLE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2012 en 2363 keer gelezen.