Nederlandse film homo en moslim verboden in KirgiziŽ.De Nederlandse documentaire I am gay and Muslim van filmmaker Chris Belloni is na bedreigingen door nationalistische groeperingen en lokale moslimleiders plotseling geweerd van het Human Rightsí Film Festival in Bishkek, KirgiziŽ.

De film stond op het programma als slotfilm op het festival, waar vooral films te zien zijn met een mensenrechten thema. KirgiziŽ was het eerste islamitische land waar de I am gay and Muslim in het openbaar vertoond zou worden. Maar onder grote druk na bedreigingen aan het adres van de festivaldirectie, men dreigde onder andere de bioscoop in brand te steken als men de film zou vertonen, werd de film door de openbare aanklager als extremistisch materiaal gebrandmerkt waarna de film verboden werd in het land.

Holebi zijn is in het islamitische KirgiziŽ een zeer gevoelig onderwerp. Het wordt aanzien als ondermijnend voor de samenleving. Geweld tegen holebi's komt dan ook heel vaak voor en blijft onbestraft, ook na aangifte. Toch zijn er in KirgiziŽ holebi organisaties actief, die onder andere door COC (holebifederatie) Nederland worden ondersteunt.

De film I am gay and Muslim volgt de zoektocht van vijf jonge homoseksuele mannen in Marokko naar hun religieuze en seksuele identiteit. De geportretteerde mannen spreken openlijk over hun ervaringen en gevoelens levend in een islamitische maatschappij. De film is gemaakt door de Nederlandse filmmaker Chris Belloni. De film is in maart 2012 in premiere gegaan tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam en deed verschillende internationale filmfestivals aan. Meer info over de film: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ELTON JOHN EN MAN VERHUIZEN VOOR VEILIGHEID VAN ZOONTJE
6-JARIGE AMERIKAANSE JONGEN IS VERLIEFD OP TWEE JONGENS
GERARD JOLING AANGEDAAN DOOR DOOD KIKKER
HOMO GAF 23.000 EURO UIT OM HETERO TE WORDEN
HOMO FILM RUBEN VRAAGT AANDACHT VOOR PESTEN HOLEBI JONGEREN + TRAILER
CAMPUS KRANT LEUVEN OVER HOLEBI'S
HOLEBI KOMEDIE WINT EMMY AWARD + VIDEO
NIEUWE GENTSE SERVICE CLUB GAAT VOORAL HOLEBI PROJECTEN STEUNEN
BISEKSUELEN KRIJGEN EIGEN NATIONALE DAG
HOMO ACTEUR KONDIGT VERLOVING AAN MET JONGERE VRIEND IN VIDEO
ANGELA MERKEL KOMT OP VOOR HOMO VOETBALLERS
ELIO DI RUPO STEUNT ANGELA MERKEL EN HOMO VOETBALLERS
AUSTRALIE STEMT TEGEN OPENSTELLING VAN HET HUWELIJK VOOR HOLEBI'S
UNIEKE TRANS CAMPAGNE IN DE VERENIGDE STATEN
AARTSBISSCHOP BOOS OP KATHOLIEKE ORGANISATIE VOOR STEUN AAN HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 29 September, 2012 en 5060 keer gelezen.