Arnold Schwarzenegger trouwde destijds 2 holebi koppels maar blijft tegen homohuwelijk.


Acteur en ex-politicus Arnold Schwarzenegger zegt dat hij tijdens zijn gouverneurschap twee holebi koppels heeft getrouwd. Maar ontkend verder dat hij voorstander is van het homohuwelijk.

Schwarzenegger was van november 2003 tot januari 2011 gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. In een interview met CBS News zei hij dat hij eerder zijn voormalige stafchef Susan Kennedy, die hij ooit een sigaar rokende lesbienne noemde, heeft getrouwd met haar vriendin in zijn kantoor. Daarnaast gaf hij ook toe dat hij nog een tweede holebi koppel trouwde zijnde zijn assistent en zijn vriend.

Toch wilde Schwarzenegger niet zo ver gaan door te zeggen dat hij voorstander is van het homohuwelijk. Over zijn voormalige stafchef zei hij "Ze houdt toevallig van een vrouw, en ik ben een man die van vrouwen houdt, dat zijn twee verschillende dingen, het maakt geen verschil, ze kreeg haar ceremonie." Ondanks het feit dat Schwarzenegger Republikein is zei hij nog niet te hebben beslist voor wie hij gaat stemmen, voor de kandidaat van zijn eigen partij Mitt Romney, of voor pro homohuwelijk Democraat Barack Obama. Hij zei daarover: "Ik geloof eerder in hou er van of verander het dan houden van of verlaat het. Ik zal nooit de Republikeinen verlaten. Schwarzenegger is vandaag de dag geen politicus meer en heeft zich opnieuw op zijn acteurs carrière gestort.

In de periode dat Schwarzenegger gouverneur was heeft hij meermaals zijn veto gesteld tegen de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Zijn laatste afwijzing was in 2005 waarbij hij zijn veto motiveerde door het inroepen van een referendum, dat er kwam, en waarbij de inwoners van zijn staat het homohuwelijk afwezen. Op heden is het homohuwelijk in de VS enkel legaal in de staten: Massachusetts, Connecticut, Iowa, Vermont, New Hampshire, New York, Washington en het District Columbia. En 42 staten hebben een wet die het homohuwelijk verbied.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
RECHTSZAAK TEGEN MELKFABRIKANT OM ZGN HOMO MELK
AARTSBISSCHOP BOOS OP KATHOLIEKE ORGANISATIE VOOR STEUN AAN HOLEBI'S
CAMPUS KRANT LEUVEN OVER HOLEBI'S? PLUS ANTWOORDEN
CORRECTE BEHANDELING MAAKT MENSEN MET HIV NAUWELIJKS BESMETTELIJK
ELF MEMORABELE FOTO'S NA AFSCHAFFING DADT-BELEID DAT HOLEBI'S DISCRIMINEERDE
COMPUTER BEDRIJF INTEL PRO HOLEBI'S
PARIS HILTON: 'HOMO'S ZIJN WALGELIJK EN HEBBEN AIDS'
ANGELA MERKEL KOMT OP VOOR HOMO VOETBALLERS
UNIEKE TRANS CAMPAGNE IN DE VERENIGDE STATEN
AUSTRALIE STEMT TEGEN OPENSTELLING VAN HET HUWELIJK VOOR HOLEBI'S
BISEKSUELEN KRIJGEN EIGEN NATIONALE DAG
ACHT OPENLIJKE HOLEBI'S IN NIEUWE NEDERLANDSE TWEEDE KAMER
HOLEBI KOMEDIE WINT EMMY AWARD + VIDEO
APPLE RELEAST IOS 6, INCLUSIEF MET HOLEBI EMOTICONS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 October, 2012 en 2651 keer gelezen.