Derde editie Belgische holebi poŽziewedstrijd "Liefde, Breng ons Dichter".


Op 24 september 2012 lanceerde Merhaba de derde editie van de poŽziewedstrijd "Liefde, Breng ons Dichter" rond het thema 'Onmogelijke liefde, Onvoorwaardelijke liefde'. De wedstrijd loopt van 24 september tot en met 16 november. Merhaba, de landelijke vereniging voor en door allochtone holebiís die de wedstrijd organiseert, licht toe:

ďDe centrale boodschap in deze wedstrijd is dat we iedereen eens even doen stilstaan bij wat we gemeenschappelijk hebben ondanks de verschillen. Wanneer je iemand liefhebt, valt dit niet altijd in goede aarde. Je partner heeft niet de juiste leeftijd, kleur, godsdienst of het juiste geslacht. Maar dat houdt de Liefde niet tegenÖĒ.

De gedichten zijn in het Nederlands of in het Frans, maar de deelnemers kunnen zich laten inspireren door gelijk welke dichtvorm: de Arabische poŽzie, de Japanse haiku, een leuke limerick, Turkse verzenÖ of een eigen unieke creatie!

De twee vorige edities bleken een schot in de roos. Onze coalitie van Cupido`s is ook dit jaar weer van de partij: CDF, Kifkif, het Regenbooghuis in Brussel, alle roze huizen in Vlaanderen en Brussel, Ella, het Minderhedenforum, Femma-Intercultureel, CitaDelle, True Colours Cafť, Genres Pluriels en Wel Jong Niet Hetero. Maar de Coalitie van Cupido's is uitgebreid met: FMDO, Daarkom, Creatief Schrijven en Jeugd en PoŽzie.

We zijn heel blij dat zoveel organisaties uit totaal verschillende hoeken mee hun schouders willen zetten onder dit toch wel heel unieke initiatief. De poŽziewedstrijd loopt van 24 september tot en met 16 november en zal uit 2 categorieŽn bestaan: jonger of ouder dan 25 jaar. Dit initiatief kan worden gerealiseerd dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Het reglement:
De poŽziewedstrijd "Liefde, breng ons dichter" loopt van 24 september tot en met 16 november 2012.
De genomineerden en de winnaars aan deze wedstrijd worden bekendgemaakt op het literaire evenement in december 2012, te Brussel. (Exacte datum en locatie worden nog bekend gemaakt). De winnende gedichten worden voorgedragen, de dichters in de bloemetjes gezet. Gedichten van mensen die anoniem wensen te blijven, zullen voorgedragen worden door derden.Inzendingen moeten de organisatoren ten laatste bereiken op 16 november 2012 om middernacht.
Deelname en thematiek:
Iedereen kan een gedicht indienen rond het thema: Onvoorwaardelijke liefde / Onmogelijke liefde.
ove hurts, love heals. Wanneer je iemand liefhebt, valt dit niet altijd in goede aarde ... Je partner heeft niet de juiste kleur, godsdienst of het juiste geslachtÖ Maar dat houdt de Liefde niet tegenÖ De gedichten zijn in het Nederlands of in het Frans, maar je kan je inspireren uit gelijke welke dichtvorm: van de arabische poŽzie, de japanse haiku, een limerick, een Turkse .... of je eigen unieke creatie! Enkel originele inzendingen die nog niet eerder werden gepubliceerd kunnen meedoen. De tekst van het gedicht/ de gedichten (maximum 3) bedraagt in totaal maximum 500 woorden. De inzending wordt door de jury in haar geheel beoordeeld. Elke deelneemster/deelnemer ondertekent de inzending met haar/zijn pseudoniem (schuilnaam) en vermeldt op een apart blad schuilnaam, naam en contactgegegevens. Door mee te doen aan de wedstrijd geven inzenders de goedkeuring om de teksten te gebruiken.
Inzending:
Een inzending gebeurt zowel per post als per e-mail:
- per post : getypte tekst op A4-formaat en onder schuilnaam in drievoud, je inzending bevat eveneens een los A4-document waarop schuilnaam (pseudoniem), naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres vermeld staan. Het geheel voldoende gefrankeerd en in een gesloten envelop sturen naar: Merhaba VZW , "Liefde, breng ons dichter", Kolenmarkt 42, 1000 Brussel.
- per e-mail naar : communicatie.merhaba@gmail.com (voor bevestiging en eventuele publicatie): zet in het onderwerp van je mail "WEDSTRIJD: Liefde, breng ons dichter".
Uitsluiting
De deelnemers worden uitgesloten bij: laattijdige indiening, inzending van gepubliceerde teksten, niet-bekendmaken van identiteit, plagiaat of andere vormen van bedrog.
Auteursrechten
De organisator heeft het recht de ingediende en/of geselecteerde teksten te publiceren en verspreiden. De teksten worden niet teruggestuurd. Door haar/zijn inzending aanvaardt de deelnemer uitdrukkelijk de bepalingen en voorwaarden van dit regelment. Elke geschil aangaande deze wedstrijd zal voorgelegd worden aan de jury. Het besluit van de jury is bindend voor alle partijen. Over de jurering wordt geen correspondentie gevoerd. De organisator behoudt zich het recht om de echheid van bepaalde gegevens na te gaan en hierover inlichtingen in te winnen. De organisator behoudt zich het recht voor om alle aanpassingen aan te bevelen die hij voor de publicatie van een tekst nodig acht. Succes met je poŽtische schrijfels!

Ter info:
*** Merhaba is een landelijke organisatie van en voor mannen en vrouwen met roots in de Maghreb, het Midden-Oosten en Turkije die zich aangetrokken voelen door mensen van dezelfde sekse en/of vragen hebben rond hun geaardheid en genderidentiteit.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
YANAIKA (ex mijn restaurant) AL OPNIEUW AAN HET WERK ALS KOK
MANNEN WORDEN HOMO OMDAT VROUWEN...+ VIDEO
CAMPUS KRANT LEUVEN OVER HOLEBI'S? PLUS ANTWOORDEN
HOLEBI'S BELEDIGEN TOEGESTAAN VOLGENS RECHTBANK IN NEDERLAND
NIEUWE GENTSE SERVICE CLUB GAAT VOORAL HOLEBI PROJECTEN STEUNEN
PUERTO RICAANSE BOKSER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - MAAND OKTOBER
PASCAL SMET EN EVELYNE HUYTEBROECK KWAMEN OP VOOR HOLEBI'S, RUSLAND ZEGT NJET
NIEUWE WET IN OEKRAINE OVER HOLEBI'S ZORGT VOOR INTERNATIONAAL PROTEST
RECHTSZAAK TEGEN MELKFABRIKANT OM ZGN HOMO MELK
GERARD JOLING AANGEDAAN DOOR DOOD KIKKER
ARNOLD SCHWARZENEGGER TROUWDE DESTIJDS 2 HOLEBI KOPPELS MAAR BLIJFT TEGEN HOMOHUWELIJK
HOLEBI KOMEDIE WINT EMMY AWARD + VIDEO
BELG VERKIEZINGEN UNIEK: 91 HOLEBI'S EN TRANSGENDERS OP KANDIDAAT LIJSTEN + INFO EN FOTO'S
CORRECTE BEHANDELING MAAKT MENSEN MET HIV NAUWELIJKS BESMETTELIJK
MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: merhaba.be

Dit bericht is gepost op 06 October, 2012 en 3578 keer gelezen.