Homo? Boeit geen Flikker en de bal is van iedereen ook van homo's + video.Vandaag heeft de Nederlandse KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) de video 'Homo? Boeit geen Flikker' gepresenteerd. De spot moet jonge voetballers stimuleren uit de kast te komen als homo. "Waarom kom je niet uit de kast? Je team is er klaar voor," aldus de spot.

Het spotje werd afgelopen zomer door BNN in samenwerking met reclamebureau Delight Agency ontwikkeld en aangeboden aan de KNVB. Die er op zijn beurt in een compleet breed actieplan het startsein geeft voor de acceptatie van homo's in het voetbal. Want ook in de voetbal wereld moeten homo's worden aanvaard, vind de voetbalbond. En dat is nog steeds niet vanzelfsprekend in een macho wereldje waar er jammer genoeg nog veel vooroordelen jegens homo's bestaan en ook homofobie nog niet uitgesloten is. Maar men probeert er wel alles aan te doen om homo voetballers de kans te geven zichzelf te kunnen zijn.

Met de slogan 'De bal is van iedereen, ook van homo’s' hoopt de bond de stap voor homo's kleiner te maken om uit de kast te komen en wil het ook kwetsende spreekkoren bannen. In de BNN thema-uitzending FC Gay van 4 augustus sprak Sophie Hilbrand met KNVB- voorzitter Michael van Praag, topvoetballers, analisten en ex-topvoetballers over een homovriendelijker voetbalklimaat. Want in de voetbalwereld zijn er bijna geen homo's te vinden die uit de kast durven te komen. Zowel in het amateur voetbal als in het betaald voetbal moet je ze met een vergrootglas gaan zoeken. BNN-voorzitter Patrick Lodiers liet weten dat de zender trots is dat ze met de spot in de basis opstelling van de KNVB staan. "Maar het gaat vooral om het doel, er moet gescoord worden, laten we de wedstrijd voor een homovriendelijker voetbalklimaat glorieus winnen.

De thema-avond FC Gay wordt op zaterdag 13 oktober om 16.00 uur herhaald bij BNN op 1. De televisiespot zal de komende dagen op Eredivisie Live en SBS6 (rondom de wk-kwalificatiewedstrijden van 12 en 16 oktober a.s.) te zien zijn. Maar je kan hem ook hieronder al bekijken:EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
DUITS PROF VOETBALLER GETUIGD ANONIEM OVER ANGSTEN EN IN DE KAST ZITTEN
ANGELA MERKEL KOMT OP VOOR HOMO VOETBALLERS
ELIO DI RUPPO STEUNT OPROEP ANGELA MERKEL INZAKE HOMO VOETBALLERS
COMING OUT PROF HOMO VOETBALLER BETEKENDE EINDE CARRIERE
VLAAMSE CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE IN VOETBALWERELD VOORGESTELD DOOR MINISTER...

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NEGEN SPORTERS UIT DE HOLEBI KAST DIT JAAR
GROEN GENT WIL DAT POLITIE MEER DOET AAN HOLEBI HAAT
LADY GAGA SCHENKT GELD VREDESPRIJS AAN ELTON JOHN FOUNDATION
CANADESE DOKTER DOOD BEHANDELDE HOLEBI EN HETERO MET ELECTRO SHOCKS
DE BELG HOLEBI TOP 100 KOMT ER WEER AAN STEM MEE...
HOLEBI'S UIT DE KAST GENOMINEERD VOOR EMMY AWARD
UNIEK: PUERTO RICAANSE BOKSER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
AANVAL TEGEN NEDERLANDSE HOMO BOER UIT PROGRAMMA BOER ZKT VROUW
MANNEN WORDEN HOMO OMDAT VROUWEN...+ VIDEO
ACTEUR TOM FORD EN MAN TROTSE PAPA'S GEWORDEN
NIEUWE WET IN OEKRAINE OVER HOLEBI'S ZORGT VOOR INTERNATIONAAL PROTEST
GERARD JOLING AANGEDAAN DOOR DOOD KIKKER

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nos.nl en bruno.nl.

Dit bericht is gepost op 11 October, 2012 en 2756 keer gelezen.