Griekse neonazi's vast vanwege homo Jezus.

In Athene heeft de politie ruim 30 leden van een neonazistische partij opgepakt die probeerden theaterbezoekers te verhinderen de voorstelling Corpus Christi bij te wonen. In het stuk worden Jezus Christus en de apostelen als homoseksuelen weergegeven.

De Griekse neonazistische partij Gouden Dageraad had haar leden opgeroepen naar het theater te gaan om de toegangsdeur te blokkeren en belangstellende tegen te houden. Volgens lias Panagiotaros, parlementslid van de partij, gaat het om een 'godslasterlijk stuk' en haalde vervolgens uit naar Albanezen en holebi's. De regisseur van de voorstelling, Laertis Vassiliou, is in AlbaniŽ geboren. Gouden Dageraad kreeg bij de verkiezingen dit jaar meer dan 400.000 stemmen. De partij wordt ervan verdacht dat ze achter een reeks mishandelingen van migranten zit.

Extra:
Corpus Christi (Het lichaam van Christus) is een toneelstuk van de Amerikaanse auteur Terrence McNally. Toen het stuk in de VS speelde kreeg McNally doodsbedreigingen vanuit religieuze hoek. Eerder speelde het stuk ook al in AustraliŽ, waar geen problemen ontstonden. Daarnaast is het stuk ook verfilmd waarbij het de titel kreeg: 'Corpus Christi: Playing with Redemption', uitgebracht in 2011 en vertoond op het filmfestival van Atlanta.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 October, 2012 en 2693 keer gelezen.