Homofobe kerk betoogd opnieuw op militiare begrafenis tegen holebi's, van lesbienne.

De Westboro Baptist Church is weer op oorlogspad. Deze clan onder leiding van Fred Phelps is één van de grootste homofobe groeperingen in de Verenigde Staten. Ze betogen al jaren regelmatig op begrafenissen van gesneuvelde heteroseksuele en homo of lesbische militairen. Ze claimen dat het de straf is van God dat militairen (hetero of holebi) sneuvelen omdat God boos is op het feit dat de VS holebi's rechten geeft.

De clan betoogd vooral op begrafenissen van heteroseksuelen omdat die nu éénmaal in de meerderheid zijn. Maar regelmatig verstoren ze ook begrafenissen van holebi militairen zoals nu weer recent bij de begrafenis van de Amerikaanse sergeant Donna Johnson, een gehuwde lesbienne die afgelopen maand samen met enkele anderen omkwam bij een bomaanslag in Afghanistan.

Zoals gewoonlijk wanneer de homofobe clan betoogd bij begrafenissen wordt er ook een tegenprotest actie georganiseerd, meestal door vrienden en familie die via het vormen van een haag proberen de homofoben tegen te houden zodat ze zo min mogelijk de uitvaart plechtigheid verstoren. Dit zelfde gebeurde ook bij de begrafenis van Donna in Noord Carolina. De homofobe clan roept leuzen als: God straft homo's, homo's branden in de hel.

In augustus van dit jaar liet president Obama weten dat hij een wet had ondertekende waarin staat dat protesteren binnen 300 feet (91.44 m) van militaire begrafenissen verboden is, en dit tussen twee uur voor en twee uur na een uitvaartdienst. De wet is een gevolg van een uitspraak van het hoge gerechtshof van maart vorig jaar die stelde dat protesteren op begrafenissen is toegestaan onder amendement 1. Obama zei over de wet: "We hebben een morele heilige plicht tegenover onze mannen en vrouwen in uniform. De begraafplaats van een veteraan is heilige grond, en vanzelfsprekend verdedigen we het eerste amendement (vrijheid van meningsuiting), maar we geloven ook dat wanneer mannen en vrouwen sterven in dienst van het land moeten worden gerespecteerd."

Extra info: De clan van Fred Phelps kwam voor het eerst in het nieuws in 1967 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd vermoord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door een tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan. Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel Elton John als Melissa Etheridge schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stellen dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel. Ondertussen protesteren de clan leden nog steeds voort op tal van militaire begrafenissen.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SCOUTS VERGELIJKEN HOLEBI'S MET PEDOFIELEN
GRIEKSE NEO NAZI'S VAST OMWILLE VAN HOMO JEZUS
VLAAMSE HOLEBI'S KOZEN VOOR BLAUW EN ROOD OP 14 OKTOBER
HOMO BOEIT GEEN FLIKKER - IEDEREEN AAN DE BAL + VIDEO
VLAAMSE POLITICI SAMEN IN LEUVEN VOOR HOLEBI'S + FOTO'S
LADY GAGA SCHENKT GELD VREDESPRIJS AAN ELTON JOHN FOUNDATION
GROEN GENT WIL DAT POLITIE MEER DOET AAN HOLEBI HAAT
HOLEBI'S UIT DE KAST GENOMINEERD VOOR EMMY AWARD
DE BELG HOLEBI TOP 100 KOMT ER WEER AAN STEM MEE...
MANNEN WORDEN HOMO OMDAT VROUWEN...+ VIDEO
ELLEN DEGENERES RAPT MET ZANGERES REBEL WILSON + VIDEO
CANADESE DOKTER DOOD BEHANDELDE HOLEBI EN HETERO MET ELECTRO SHOCKS
DERDE EDITIE BELG HOLEBI POEZIE WEDSTRIJD LIEFDE BRENG ONS DICHTER

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 October, 2012 en 2520 keer gelezen.