Homo personages (homo moslim en vriendje) verdwijnen uit Britse soap.De twee homo personages uit de Britse soap Eastenders gaan op korte termijn verdwijnen. Beide acteurs vinden het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging en willen ook voorkomen dat ze gestereotypeerd gaan worden in hun huidige rol.

Vooral Marc Elliot, die de rol van een homo moslim speelt wil voorkomen dat hij gestereotypeerd wordt. "Ik wil niet alleen worden herinnerd als de homo moslim uit Eastenders. Het is tijd om iets anders te gaan doen, daarom ben je acteur, om nieuwe karakters te spelen. De rol van Syed leverde me veel positieve reacties op van kijkers, waaronder ook tal van religieuzen die hun seksuele geaardheid ter sprake brachten. Daar ben ik trots op, dat ik vorm kon geven aan een normale warme homo relatie. Dat is erg belangrijk, het maakt het gewoon dat twee mannen om elkaar geven, en als iemand je zegt dat ze hierdoor de kracht hebben gevonden om het hun ouders te vertellen, dan voel je je trots en gelukkig."

Acteur John Partridge, die in real life openlijk homo is, en de rol speelt van Christian, de homo vriend van Syed (Marc Elliot), verlaat ook de show. "Ik had de beste tijd van mijn leven in Eastenders, maar ook voor mij is de tijd gekomen om iets anders te gaan doen, en samen met Marc vertrekken is het juiste om te doen. Het is meteen ook het einde van het verhaal van Christan en Syed. Maar ook de start van een nieuw deel in mijn leven." Binnenkort is het verhaal dus uit, de twee zullen deze week in de serie elkaar nog het ja-woord geven en verdwijnen korte tijd later uit Eastenders. De BBC kreeg veel lof over de wijze waarop ze deze homo relatie in beeld brachten, er kwam slechts een handjevol klachten na een kus- en bedscÚne.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BRITSE SOAP EASTENDERS KRIJGT 100 KLACHTEN OVER HOMO BED SCENE (Juni 2011)
EERSTE HOMOKUS IN NEIGHBOURS (buren) PLUS VIDEO (April 2012)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BEROEMDE HOLEBI'S SAMEN PRO OBAMA IN VIDEO
HOMOFOBEN BETOGEN OPNIEUW OP BEGRAFENIS DIT KEER VAN LESBIENNE
BARBRA STREISAND ZINGT DUET MET HOMO ZOON JASON + VIDEO
VLAAMSE HOLEBI'S KOZEN VOOR BLAUW EN ROOD OP 14 OKTOBER
LADY GAGA SCHENKT GELD VREDESPRIJS AAN ELTON JOHN FOUNDATION
SCOUTS VERGELIJKEN HOLEBI'S MET PEDOFIELEN
BRITSE ACTRICE UIT BAD GIRLS KOMT UIT DE HOLEBI KAST
GRIEKSE NEO NAZI'S VAST OMWILLE VAN HOMO JEZUS
ELLEN DEGENERES RAPT MET ZANGERES REBEL WILSON + VIDEO
VLAAMSE POLITICI SAMEN IN LEUVEN VOOR HOLEBI'S + FOTO'S
HOLEBI'S UIT DE KAST GENOMINEERD VOOR EMMY AWARD
CANADESE DOKTER DOOD BEHANDELDE HOLEBI EN HETERO MET ELECTRO SHOCKS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 October, 2012 en 2780 keer gelezen.