3,4 procent Amerikanen is holebi, en meer niet blanken.Uit een nieuw Amerikaans onderzoek, dat als het grootste in zijn soort wordt gezien, blijkt dat 3,4 procent van de Amerikanen zichzelf definieert als holebi of transgender.

Het onderzoek werd gevoerd door Gallup en het Williams Instituut en is gebaseerd op interviews met meer dan 121.000 mensen. Nog nooit eerder werden zoveel mensen bevraagd over hun seksuele geaardheid. Het onderzoek liep van juni tot september van dit jaar.

Uit het onderzoek blijkt ook dat wat de media vaak denkt over holebi's, dat ze blank en rijk zijn niet klopt. 4,6% van de Afrikaans-Amerikaanse, 4,3% van de Aziaten, 4% van de Hispanics zijn holebi of transgenders. Het aantal blanke holebi's bedraagt 3,2%. Volgens de onderzoekers bewijzen de cijfers dat relatief tegenover de algemene populatie de holebi en transgender populatie onder niet blanken groter is en dat ze meer niet rijk zijn dan wel.

Verder bleek dat 44% van de Amerikaanse holebi's en transgenders Democraten zijn en dus behoren tot het kamp van huidig president Obama, en slechts 13% Republikeins is. Het gaat daarbij om 8,3% van lesbische of biseksuele vrouwen tussen de 18 en 29 jaar, en om 4,6% van de homo's en biseksuele mannen uit dezelfde leeftijds categorie. En tot slot bleek ook nog dat 20% van de ondervraagde Amerikaanse holebi's getrouwd is en 18% gewoon samen woont met zijn of haar partner.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 October, 2012 en 2526 keer gelezen.