Holebi koppels even goed als adoptie ouders als hetero koppels.
Uit een nieuwe Amerikaanse studie blijkt dat kinderen die geadopteerd werden vanuit een weeshuis door holebi koppels het even goed doen dan kinderen die worden geadopteerd door hetero koppels.

De onderzoekers van de universiteit van Californie, Los Angels onderzochten 82 hoog risico volle kinderen die werden geadopteerd vanuit de pleegzorg. 60 van hen werden geadopteerd door hetero koppels en 22 door homo of lesbische koppels. De kinderen werden onderzocht na 2 maand, 1 jaar en 2 jaar verblijf bij hun nieuwe ouders. De leeftijd van de kinderen varieerde van 4 maand tot 8 jaar, met een gemiddelde van 4 jaar. De ouders hadden de leeftijd tussen de 30 en 56 met een gemiddelde van 41 jaar. 68% van de ouders waren gehuwd of samen met een partner.

Uit het onderzoek bleek dat kinderen uit de verschillende huishoudelijke types aanzienlijke winst scoorden op cognitief vlak en gedragsproblemen na verloop van tijd. En dit ondanks het feit dat homo en lesbische koppels voornamelijk kinderen adopteren met hogere risico's op mentale problemen. De kinderen gaan er allemaal op vooruit of ze nu worden opgevoed door hetero of holebi koppels. In het algemeen ging het IQ van de kinderen met 10 punten vooruit. De boodschap van de studie is dan ook dat er geen wetenschappelijk bewijs is om homo of lesbische ouders te discrimineren als adoptie ouders.

In de Verenigde Staten zitten ruim 100.000 kinderen in de pleegzorg, wachtende op adoptie ouders. Een groep van ruim 2 miljoen homo een lesbische koppels wil graag adopteren. Maar slechts 19 staten staan toe dat holebi koppels kinderen adopteren. En zelfs in staten waar het toegestaan is, heerst er nog veel discriminatie waardoor holebi koppels minder kansen krijgen om kinderen te adopteren tegenover hetero koppels.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 October, 2012 en 4450 keer gelezen.