19 varens vernoemd naar Lady Gaga wegens vele overeenkomsten, biseks, holebi,...
Wetenschappers hebben een heel nieuw geslacht varens vernoemd naar Lady Gaga. En daarmee weet de wereldberoemde popster in één klap negentien soorten varens naar haar vernoemd. De wetenschappers beweren zelf dat ze niet anders konden: deze varens moesten de naam ‘Gaga’ wel dragen. Dat is te lezen op scientias.nl.

Er kan alvast worden opgemerkt dat het niet uitzonderlijk is dat men nieuwe soorten organismen naar beroemdheden vernoemd. De biseksuele zangeres is zeker niet de eerste. Zo werd recent een nieuwe worm vernoemd naar Yoda, werd een kreeftachtige vernoemd naar wijlen Bob Marley en is er een kikkersoort de naar prins Charles heet.

De varens die Gaga gaan heten: volgens onderzoekster Kathleen Pryer waren er teveel overeenkomsten tussen Lady Gaga en de varens. "We wilden het geslacht al naar haar vernoemen vanwege haar fervente verdediging van gelijkheid en individuele expressie. En toen we dat in overweging begonnen te nemen, bleken de varens ons steeds meer argumenten te geven die erop wezen dat het een goede keuze was.” Overeenkomsten: zo droeg Gaga tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2010 een kostuum met enorme schouders, die bleken exact dezelfde vorm te hebben als de varens, wanneer deze zich nog in een heel pril stadium van hun leven bevinden. Een er was meer dat de onderzoekers aan Gaga deden denken: zo slaat de varen zijn nieuwe blaadjes op in een soort balletje, dat weer doet denken aan de wijze waarop Gaga haar fans begroet: ze maakt van haar hand een soort klauw.

Dat de varen echt naar Gaga vernoemd moest gaan worden, werd wel duidelijk toen de onderzoekers het DNA ervan onder de loep namen. Ze ontdekten in het DNA de sequentie GAGA. Van de negentien soorten varens zijn er zeker twee nieuw voor de wetenschap. De andere zeventien zijn in het verleden onterecht aanzien voor een ander geslacht varens. Het nieuwe geslacht heet dus vanaf nu Gaga, dus de soortnaam van elke varen uit dit geslacht begint met Gaga. De twee nieuwe soorten varens heten: Gaga germanotta en Gaga monstraparva. In de laatste soortnaam wordt daarmee ook nog een hommage gebracht aan de fans van Gaga, Letterlijk betekent de naam zoiets als monster klein, waarmee natuurlijk verwezen wordt naar Lady Gaga’s fans die ze zelf aanduidt als ‘kleine monsters’.

Biseksuele varens: net als bijna alle andere soorten varens produceren de varens uit het Gaga-geslacht kleine sporen die in de grond dringen en daar uitgroeien tot hartvormige plantjes. Deze kunnen vrouwelijk, mannelijk en zelfs biseksueel zijn, wat afhankelijk is van de omstandigheden (onder meer: het geslacht van andere varens in de buurt). De varens kunnen samen voor nageslacht zorgen, maar indien noodzakelijk kunnen ze ook zichzelf bevruchten om nieuwe varens op de wereld te zetten. Dat deze varens naar Lady Gaga vernoemd zijn, komt natuurlijk niet alleen door de overeenkomsten tussen de popster en de varen (laten we eerlijk zijn: er zijn tenslotte meer verschillen, dan overeenkomsten tussen die twee). Ook het feit dat de onderzoekers fan zijn van Gaga speelde een rol. “We luisteren vaak naar haar muziek terwijl we onderzoek doen. We vinden haar tweede album ‘Born this Way’ enorm empowering, in het bijzonder voor rechtelozen en groepen zoals holebi's, etnische minderheden, vrouwen en wetenschappers die rare varens bestuderen!”

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
AMERIKAANSE ACTRICE EN MAN DONEREN GELD VAN HUWELIJK AAN HOLEBI'S
SCOUTS VERGELIJKEN HOLEBI'S MET PEDOFIELEN
UNIEK KATHOLIEK PRIESTER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
GRIEKSE NEO NAZI'S VAST OMWILLE VAN HOMO JEZUS
JONGE HOMO OPGESLOTEN EN MISHANDELD DOOR RELIGIEUZE LEIDERS
CANADESE DOKTER DOOD BEHANDELDE HOLEBI EN HETERO MET ELECTRO SHOCKS
HOMOFOBEN BETOGEN OPNIEUW OP MILITAIRE BEGRAFENIS TEGEN HOLEBI'S
BELGIE KRIJGT NATIONAAL AIDS PLAN VOOR HETERO EN HOLEBI
BARBRA STREISAND ZINGT DUET MET HOMO ZOON JASON + VIDEO
HOLEBI DIEREN: EIGENLIJK ZIJN ALLE DIEREN BISEKSUEEL + 12 DIEREN BESCHREVEN
HOMO BOEIT GEEN FLIKKER - IEDEREEN AAN DE BAL + VIDEO
LADY GAGA SCHENKT GELD VREDESPRIJS AAN ELTON JOHN FOUNDATION

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: scientias.nl

Dit bericht is gepost op 24 October, 2012 en 2464 keer gelezen.