Foto kussende meisjes op anti holebi manifestatie internethit.
Afgelopen woensdag gingen er in enkele Franse steden manifestaties door tegen de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes en adoptierecht voor holebi's. Een foto van twee kussende franse meisjes nabij enkele homofoben is ondertussen een ware facebook hit geworden.

In Marseille zorgden Julia, 17 en Auriane, 19, voor heel wat opschudding onder een groep homofoben. Beide dames kwamen toevallig voorbij de manifestatie en wisten eerst niet goed wat er aan de hand was. Even later ontmoetten ze een tegendemonstrant die wilde reageren op de homofobe bijeenkomst. Toen de meisjes wisten wat er aan de hand was besloten ze vlak voor de homofoben te gaan staan en elkaar te kussen. Die kus duurde wel vijf minuten en zorgde natuurlijk voor heel wat opschudding voor de anti holebi demonstranten.

Pittig detail: de meisjes zijn heteroseksueel. Naar eigen zeggen hoef je niet holebi te zijn om holebi's te steunen, en was het een gebaar uit pure en simpele solidariteit. De kus werd op de gevoelige plaat vastgelegd door AFP fotograaf Gérard Julien die aanwezig was bij de demonstratie in Marseille. De foto is ondertussen wijd verspreid op sociale media en inmiddels een ware internethit op Facebook.

In augustus liet de nieuwe Franse president François Hollande weten het huwelijk in de toekomst te zullen openstellen voor homo's en lesbiennes. Vermoedelijk zal dat gebeuren ergens in 2013. Een debat rond de openstelling is wel tijdelijk uitgesteld wegens de vele anti holebi manifestanten tot 7 november. Het Franse parlement verwierp vorig jaar nog een voorstel voor legalisering van het homohuwelijk. In de Nationale Assemblee stemden in juni 293 parlementariërs tegen en 222 voor de wet. Maar begin vorig jaar besliste het Franse hooggerechtshof nog dat wetten die het homohuwelijk verbieden niet tegen de grondwet indruisen. Uit een vorig jaar gehouden peiling zou zijn gebleken dat 58 procent van de Fransen vindt dat homoseksuelen moeten kunnen trouwen (35 procent was tegen).

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HETERO TIENER IN ELKAAR GESLAGEN OMDAT HIJ OPKWAM VOOR HOLEBI'S
HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
GRAAF REAGEERT OP GESTELDE HOLEBI RELATIE MET BELG PRINS FILIP
19 VARENS VERNOEMD NAAR LADY GAGA WEGENS VELE OVEREENKOMSTEN (biseks, holebi,...)
JONGE HOMO OPGESLOTEN EN MISHANDELD DOOR RELIGIEUZE LEIDERS
AMERIKAANSE ACTRICE EN MAN DONEREN GELD VAN HUWELIJK AAN HOLEBI'S
BELGIE KRIJGT NATIONAAL AIDS PLAN VOOR HETERO EN HOLEBI
HOMOFOBEN BETOGEN OPNIEUW OP MILITAIRE BEGRAFENIS TEGEN HOLEBI'S
CANADESE DOKTER DOOD BEHANDELDE HOLEBI EN HETERO MET ELECTRO SHOCKS
HOLEBI DIEREN: EIGENLIJK ZIJN ALLE DIEREN BISEKSUEEL + 12 DIEREN BESCHREVEN
BEROEMDE HOLEBI'S SAMEN PRO OBAMA IN VIDEO
3,4 PROCENT AMERIKANEN IS HOLEBI - MEERDERHEID NIET BLANKEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 October, 2012 en 3497 keer gelezen.