Holebi tweelingen hebben betere mentale gezondheid.

Uit een nieuw Amerikaans onderzoek bleek tot grote verbazing van de onderzoekers dat heteroseksuele tweelingen meer last hebben van mentale problemen dan homo tweelingen.

Het onderzoek werd eigenlijk gevoerd op zoek naar een oorzaak waarom hetero mannen minder snel hulp zoeken bij psychische problemen. De psychologen en andere onderzoekers van de universiteit van Californie, Los Angeles onderzochten 38 koppels van identieke tweelingen waarvan eentje hetero was en eentje homo. Andere tweelingen waren of beide homo of beide hetero.

Al snel werd duidelijk dat de homo's sneller op zoek gingen naar psychologische hulp als ze die nodig hadden dan hun hetero tweelingbroers. De onderzoekers waren ook erg verbaasd over het feit dat de homo tweelingen lieten weten minder last te hebben van psychologische problemen dan hun heteroseksuele broers. De onderzoekers vermoeden dat hetero mannen minder snel hulp zoeken bij problemen vanwege de maatschappelijke druk om als hetero man sterk te zijn.

"Mannen rijden liever met de auto verloren dan te stoppen om hulp te vragen," schrijven de onderzoekers in hun paper dat de titel draagt: The Relationship Between Help-Seeking Attitudes and Masculine Norms Among Monozygotic Male Twins Discordant for Sexual Orientation. "Ook al is het een stereotiep beeld, de wetenschap dat mannen zelfredzaam zijn en in staat hun eigen problemen op te lossen, is het dominante beeld van traditionele gedachten over mannen. Maar spijtig genoeg zorgen deze mannen er voor dat ze hun eigen gezondheid schaden door geen hulp te vragen," aldus de onderzoekers die er nog aan toevoegen: "In het algemeen vragen hetero mannen minder snel hulp dan vrouwen en homo mannen. Dit kan een probleem worden als een man professionele hulp vermijdt wanneer hij psychische problemen ervaart.

De onderzoekers concluderen dat hun bevindingen het geloof in de hypothese dat sociale omgevingen een invloed hebben op de gedragingen en houdingen die stereotiepe mannelijkheid, mogelijk schadelijke gevolgen kan hebben voor de mannelijke gezondheid, in het bijzonder dus die van heteroseksuele mannen. Verder lieten de onderzoekers weten dat ze er geen idee van hebben waarom heteroseksuele tweelingen uit hun onderzoek een hoger level van psychologische problemen hebben zoals angst, stress, paranoia en psychoses dan homo tweelingen. Andere onderzoeken toonden eerder aan dat holebi's meer last hebben van psychische problemen maar dat is dan weer te wijten aan problemen betreffende zelfaanvaarding en zich al dan niet aanvaard voelen door de familie, omgeving en maatschappij.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 October, 2012 en 3648 keer gelezen.