12 Belg holebi's verkozen na 14 oktober + extra info.
Recent bracht holebi.info een unieke lijst van openlijke holebi's en transgenders die opkwamen voor de verkiezingen van afgelopen 14 oktober. Ondertussen zijn de uitslagen bekend en ging holebi.info op zoek naar verkozen holebi's. De verkozen holebi's kregen een korte vragenlijst om ze hier voor te stellen.

Het aantal verkozen holebi's staat op 12 waarvan 2 vrouwen en 10 mannen, en waarvan 2 niet werden aangeschreven daar er eerder rond hun persoon een berichtje in de media verscheen. Van de 10 personen die werden aangeschreven reageerden er helaas maar vijf, de info over de overige vijf is dan ook zeer beperkt, maar van zeven anderen is de info dan weer wel uitgebreid. De lijst begint met de jongste.

Nick De Clercq => NV-A => Temse => 227 voorkeurstemmen.

Nick is 22 jaar en voorzitter van Jong nv-a Temse/kruibeke en jongerenverantwoordelijke bij nv-a Temse, en bestuurslid bij nv-a Waasland en ondervoorzitter bij Jong nv-a Waasland en partijraadslid.
Nick is voor het eerst verkozen, en zegt daarover: "Ik wil mijn partij in het bijzonder danken omwille van de openheid en uitgestoken hand. De partij weet ook op lokaal vlak dat ik homo ben en hebben me als holebi en jongere alle kansen gegeven om kans te maken om mee te besturen. Ik krijg die kans nu en zal me hiervoor met veel plezier en overtuiging inzetten". Nick heeft ook het Regenboogbeleid ondertekend en zegt daarover: "Nu ik verkozen ben, zal ik hiervan een punt maken in de verdere uitwerking van een visie op de gemeente. Want ook het regenboogbeleid is een stap in de richting van gemeenschapsvorming. Door holebi's te betrekken in de communicatie en het beleid, staan we dichter bij de sociale/gezellige gemeente waar we met N-VA naartoe willen gaan". Nick is de enige openlijke holebi in zijn stad en heeft van politiek zijn hobby gemaakt, is verder bezig met zijn studies en vrienden (holebi en hetero).


Rob Beenders => Helemaal Hasselt => 3.256 voorkeurstemmen.

Rob is 33 jaar en was al Schepen van ruimtelijke ordening, grondbeleid, verkeer en toerisme.
Hij is erg sportief en ook werkzaam met het organiseren van sport manifestaties.
Rob wordt opnieuw schepen en is naar eigen zeggen vermoedelijk de enige holebi schepen in zijn stad.
Naar holebi's toe zet hij zich in bij de verdere uitbouw van het Regenbooghuis in Hasselt, daarover zegt hij verder:
"Ik voel sterk aan dat holebi's het terug moeilijk hebben om zich te outen, goed te voelen in de samenleving,... er is dringend terug nood aan meer openheid, rolmodellen, en doordacht beleid. Ik wil me hier 100% voor inzetten".


Hilde Smeulders => Groen + SP.A => Hoboken => 178 voorkeurstemmen.

Hilde is 39 jaar en gehuwd met Titia Van Den Engel die ook op de lijst stond maar het niet haalde.
Hilde is onderstationchef van Infrabel Traffic Control.
Hobby's: film, lezen, onder vrienden zijn en de Murga Sentimento Verde.
Hilde werd voor de eerste keer verkozen. Haar mogelijke functie wordt districtsraadslid. Of eventueel schepen (de onderhandelingen waren nog bezig toen Hilde onze Email beantwoorde). Zij ondertekende ook het Regenboogbeleid en wil dit als rode draad mee nemen in haar zes jaar politieke mandaat. Hilde is niet de enige holebi binnen haar partij.


Piet De Bruyn => NV-A => Rotselaar => 656 voorkeurstemmen.

Piet is 44 jaar en senator. Hij werd voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid en wordt bovendien fractieleider.
Over wat doen voor holebi's vanuit zijn partij zegt hij: "Als partij willen we vanuit onze plaats in de oppositie op een constructieve manier wegen op het beleid. Wat holebi's betreft, willen we ervoor zorgen dat de vijf aanbevelingen van de holebikoepel šavaria in Rotselaar worden ingevuld". Piet was eerst Senator en nu gemeenteraadslid daarover zegt hij: "Nadat ik al een aantal jaren een nationaal mandaat heb, vind ik het logisch dat ik me nu ook lokaal engageer binnen mijn partij. Dat ik dit meteen samen met een paar collega's en goede vrienden kan doen, is ronduit schitterend".
Meer over Piet via zijn website: KLIK HIER


Bert Carleer => SP.A + Groen => Londerzeel => 227 voorkeurstemmen.

Bert is 44 jaar en kabinetschef gouverneur Vlaams-Brabant
Over zijn verkozen zijn zegt Bert: De kans dat ik opnieuw verkozen zou worden was groot, gelet op mijn bekendheid, 18 jaar ervaring als gemeenteraadslid en mijn plaats als lijstduwer. Bert wordt opnieuw lid van de gemeente- en politieraad. Verder zegt hij niet de enige holebi te zijn in zijn gemeente die in de gemeenteraad zit. Over wat hij wil verwezenlijken zegt hij: Ik hoop samen met mijn partijgenoten in de gemeenteraad een vernieuwend en sociaal rechtvaardig beleid te kunnen voeren op het vlak van mobiliteit, ruimtelijke ordening, wonen: meer ruimte voor fietsers in de dorpskernen, leuke pleintjes waar mensen elkaar ontmoeten, betaalbaar wonen in een aangename omgeving.... We geloven in een lokale samenleving die samenhangt en waar iedereen meetelt ongeacht de leeftijd, geslacht, sexuele voorkeur, overtuigingen.... Het gemeentebestuur moet in alles wat het onderneemt, aandacht hebben voor andere samenlevingsvormen naast het traditioneel gezin.


Martijn Van Esbroeck => 40 jaar => Acount Manager van beroep.

(over hem verscheen eerder een bericht in de media)
Hij is de eerste holebi voor de Antwerpse gemeenteraad op het moment dat hij zijn coming out al had gedaan als homo. Van Esbroeck stond op de 12 de plaats van de N-VA kieslijst en haalde 838 naamstemmen. Door de grote overwinning van de N-VA in de Schelde stad belande hij onverwacht in de nieuwe gemeenteraad. Zelf was hij erg verrast over het feit dat hij als eerste homo gemeenteraadslid is in Antwerpen, hij dacht dat er al holebi's waren in de Antwerpse raad. Niet dus, hij is Úcht de eerste. Van Esbroeck erkent dat zijn seksuele voorkeur indirect een rol speelt in zijn politieke motivatie, waar hij naar eigen zeggen wel steeds op zoek is naar evenwicht en rechtvaardigheid.


Els Robeyns => SP.A => Wellen => nieuwe burgemeester => Haar partij won met 10 zetels op 19.

(over haar verscheen eerder een bericht bij holebi.info)
Els is 32 jaar en was eerder Vlaams volksvertegenwoordiger
De politica was eigenlijk nog niet uit de kast, dat gebeurde toen Radio 1 berichtte over de eerste lesbische burgemeester in Vlaanderen. Haar politieke en sociale interesses zijn: wonen, sport & jeugd, welzijn, plattelandsbeleid, toerisme en landbouw. Haar hobby's zijn door rugproblemen beperkt maar indien haar drukke leven het toelaat slaat ze wel eens een balletje tennis, daarnaast kan ze ook genieten van een fietstochtje in het Limburgse landschap, geniet ze van een terrasje, lekker eten en mensen kijken. Meer lezen: KLIK HIER


Deze volgende verkozen kandidaten reageerden niet op de 3 verzonden e-mails van holebi.info,
maar namen eerder wÚl deel aan de samenstelling van de super lijst van openlijke holebi kandidaten bij de verkiezingen van 14 oktober 2012.

John Adam => Open Vld => Oudenaarde => 2628 voorkeurstemmen.

John is 40 jaar en gehuwd met Philippe.

Axel Weydts => SP.A => Kortrijk => 927 voorkeurstemmen.

Axel is 30 jaar en gehuwd met John Deloof die medewerker is van Johan Vande Lanotte.
Hij geeft les bij defensie en is voorzitter van de partij.

Kevin Oyen => SP.A => Niewerkerken => 261 voorkeurstemmen.

Kevin is 29 jaar en woont samen met zijn vriend Jelle.

Sam Van de Putte => SP.A => Aalst => 1600 voorkeurstemmen.

Sam is 24 en co÷rdinator expertisecentrum dementie.

Pascal Smet => SP.A => Brussel => 715 voorkeurstemmen.

Pascal is 45 jaar en Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VLAAMSE HOLEBI'S KOZEN VOOR BLAUW EN ROOD OP 14 OKTOBER
VLAAMSE POLITICI SAMEN IN LEUVEN VOOR HOLEBI'S (Regenboogbeleid) + FOTO'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGEN NIEUWS
LIMBURG HEEFT EERSTE LESBISCHE BURGEMEESTER
VLAAMS MINISTER WIL HOLEBI SCHEPEN IN ALLE VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN
EXPLOSIEVE GROEI STEUN HOLEBI HUWELIJK TE DANKEN AAN JE GROOTOUDERS
VLAAMS RADIO DJ EN PRESENTATOR EN ECHTGENOOT BEZIG MET GEZINS UITBREIDING
KINDEREN DIE OPGROEIEN BIJ HOLEBI'S IS SCHADELIJK
WINNAAR MR GAY NEDERLAND PLUS FOTO'S NR 2 EN SPECIALE NR 3
HET VLAAMSE HOLEBI FILM FESTIVAL KOMT ER WEER AAN
NEDERLANDS SOAP ACTEUR MET HOMO MOSLIM ROL WINT AWARD + VIDEO HOMOKUS
BELGIE KRIJGT NATIONAAL AIDS PLAN VOOR HETERO EN HOLEBI
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO
19 VARENS VERNOEMD NAAR LADY GAGA WEGENS VELE OVEREENKOMSTEN (biseks, holebi,...)
GRAAF REAGEERT OP GESTELDE HOLEBI RELATIE MET BELG PRINS FILIP


Bron: eigen berichtgeving - tekst over Martijn en Els bron: zizo

Dit bericht is gepost op 29 October, 2012 en 4091 keer gelezen.