Nieuwe Nederlandse regering zet zich meer in voor holebi's (weigerambtenaren, scholen enz).
De nieuwe Nederlandse regering gaat zich nog iets meer inzetten voor holebi's. Het gaat daarbij dan om holebi leerkrachten, het homohuwelijk en lessen over holebi's op scholen. Daarnaast blijft de bestrijding van homofobisch geweld een prioriteit voor de politie en het Openbaar ministerie. Dat werd zopas gemeld door de kersvers gevormde regering het VVD-PvdA-kabinet Rutte 2.

De enkel feit-constructie in het onderwijs gaat naar de prullenbak. Daarmee zullen de rechten van holebi leerkrachten beter worden beschermd. Verder zullen er geen nieuwe weigerambtenaren meer bij komen. Weigerambtenaren zijn ambtenaren van de burgerlijke stand die op basis van gewetensbezwaren mochten weigeren een homohuwelijk af te sluiten. In het regeerakkoord wordt duidelijk dat de partijen werk willen maken van homo-emancipatie. Letterlijk staat er:

Iedereen moet iets van zijn of haar leven kunnen maken, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, afkomst, religie, levensovertuiging of handicap. Dat vraagt van iedereen een bijdrage: van individuen zelf, sociale partners, overheden, levensbeschouwelijke groepen en etnische gemeenschappen. De overheid kan anderen alleen met overtuiging aanspreken als zij zelf het goede voorbeeld geeft.

Nieuwe ‘weigerambtenaren’ worden niet aangesteld. De algemene wet gelijke behandeling wordt aangepast naar Europees model. De ‘enkele feitconstructie’ verdwijnt uit de wet. Scholen mogen homoseksuele leraren niet ontslaan en homoseksuele leerlingen niet weigeren of wegsturen vanwege hun seksuele voorkeur. Op scholen zal ook voorlichting worden gegeven over 'seksuele diversiteit'. Het wetsvoorstel lesbisch ouderschap treedt zo spoedig mogelijk in werking. Daardoor verbetert de juridische positie van lesbische ouders en hun kinderen. En tot slot: Bestrijding van homofoob geweld blijft een prioriteit voor politie en Openbaar Ministerie. en de sterilisatie-eis met betrekking tot officiële geslachtsregistratie zal worden geschrapt uit de wet.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
VLAAMS ONDERWIJS GAAT ZICH INZETTEN VOOR HOLEBI'S
EXPLOSIEVE GROEI STEUN HOLEBI HUWELIJK TE DANKEN AAN JE GROOTOUDERS
KINDEREN DIE OPGROEIEN BIJ HOLEBI'S IS SCHADELIJK
12 BELG HOLEBI'S VERKOZEN NA VERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER
NEDERLANDS SOAP ACTEUR MET HOMO MOSLIM ROL WINT AWARD + VIDEO HOMOKUS
WINNAAR MR GAY NEDERLAND BEKEND PLUS FOTO'S OOK VAN NR 2 EN BIJZONDERE NR 3
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO
HOLEBI TWEELINGEN HEBBEN BETERE MENTALE GEZONDHEID DAN HETERO TWEELINGEN
19 VARENS VERNOEMD NAAR LADY GAGA WEGENS VELE OVEREENKOMSTEN (biseks, holebi,...)
JONGE HOMO OPGESLOTEN EN MISHANDELD DOOR RELIGIEUZE LEIDERS
GRAAF REAGEERT OP GESTELDE HOLEBI RELATIE MET BELG PRINS FILIP
AMERIKAANSE ACTRICE EN MAN DONEREN GELD VAN HUWELIJK AAN HOLEBI'S
BARBRA STREISAND ZINGT DUET MET HOMO ZOON JASON + VIDEO
SCOUTS VERGELIJKEN HOLEBI'S MET PEDOFIELEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 October, 2012 en 2364 keer gelezen.