Brad Pitt schenkt geld aan vier Amerikaanse staten voor holebi huwelijk.Acteur Brad Pitt is een groot voorstander van het homohuwelijk. Om dat opnieuw te laten zien heeft hij zopas ruim 77.000 euro geschonken aan het Human Rights Campaign (HRC).

Het HRC zet zich momenteel in voor het legaliseren van het huwelijk voor holebi's in de staten Maine, Maryland, Minnesota en Washington. In deze staten kunnen de inwoners weldra hun stem uitbrengen voor of tegen de legalisering van het homohuwelijk. Pitt zei daarover: Ik vind het ongelofelijk dat er over een aantal dagen wordt gestemd over de levens en relaties van mensen. In de vier staten gaan mensen beslissen of homo's en lesbiennes wel of niet mogen trouwen, het gaat daarbij om onze vrienden, buren enz. Die evenveel waard zijn als alle andere mensen en het dus ook verdienen om zo behandeld te worden".

Bovenop zijn gulle donatie stelde Pitt ook nog dat hij elke dollar die wordt geschonken zal verdubbelen. "Dit is onze laatste kans om het verschil te maken. Als je bent zoals ik, (hij bedoeld daarmee iemand met veel financieel vermogen), dan wil je jezelf na de stemmingen niet afvragen of je niet meer had kunnen doen. Elke mens heeft het recht op een eigen leven, vrijheid en gelukkig zijn.

In de Amerikaanse staten Maine, Maryland en Washington mogen de inwoners weldra laten weten of ze wel of geen voorstander zijn van het homohuwelijk. In de staat Minnesota wil men het homohuwelijk verbieden en moeten de inwoners zich daarover uitspreken. Als in één van de vier staten gestemd wordt in het voordeel van het homohuwelijk dan wordt die staat de eerste waarbij het homohuwelijk legaal werd na stemming. Pitt steunde eerder al met verloofde Angelina Jolie het homohuwelijk, ook financieel. Het HRC doneerde al 5 miljoen dollar in de staats campagnes.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BRAD PITT WIL HOMO SPELEN OM MOEDER TE PESTEN
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 31 October, 2012 en 2000 keer gelezen.