Laurette Onkelinx (PS) wil einde bloed geef verbod voor homo's.
Al jaren gaat er een discussie over het geven van bloed door homo's. Dat is tot op heden nog steeds verboden in ons landje. Het debat over bloeddonatie door homo's komt regelmatig terug in het nieuws.

In september 2011 haalde radiopresentator Tom De Cock nog het nieuws en zorgde hij voor opschudding door te onthullen dat hij zelf verzwijgt homo te zijn wanneer hij bloed geeft, en dat hij andere homo's aanraadde hetzelfde te doen. Velen waar het niet eens met zijn oproep, zo ook de Vlaamse holebifederatie Cavaria. Maar vandaag komt er goed nieuws:

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) wil homomannen niet meer uitsluiten van bloeddonatie. Ze wil Europa volgen, die 'homobloed' wil toelaten in bepaalde gevallen. Onkelinx liet weten begrip te hebben voor de vele homo's die niet begrijpen waarom ze geen bloed mogen geven, maar ze wachtte al een tijdje op een werkgroep uit de Europese Commissie. Die heeft nu laten weten klaar te zijn en wil homo's toestaan om in bepaalde gevallen bloed te geven. "Uitsluiting op basis van seksuele geaardheid is een verkeerde instelling. Enkel risicovol gedrag zou dat mogen zijn", stelt Onkelinx in Het Laatste Nieuws. In de Waalse krant Nord Eclair stelt Onkelinx dat ze half november een Belgische werkgroep gaat bijeenbrengen over de kwestie, nadat de resultaten van de Europese werkgroep zijn gepubliceerd.

Ook Senator Richard Miller (MR) wil af van het 30-jarige oude verbod van het Belgische Rode Kruis. Hij liet weten geshockeerd te zijn door de brochure van het Rode Kruis en begrijpt de discriminatie niet. In de bewuste brochure staat dat seksueel actieve homomannen geen bloed mogen geven. Sensoa het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid en Cavaria (holebifederatie) willen dat het verbod blijft bestaan, zij zijn van mening dat homo's een te groot risico vormen voor hiv en andere soa's bij het geven van bloed.

Extra info:
Ondertussen zijn er al verschillende landen waar homo's wťl bloed mogen geven. Deze landen zijn: ItaliŽ, Portugal, Rusland, Thailand en Zuid-Afrika. En in Zweden, Japan, AustraliŽ, Engeland, Wales en Schotland mogen homo's bloed geven wanneer ze 1 jaar geen seks hadden met een man. Ook in Nederland gaan stemmen op om homo's toe te laten om bloed te geven maar de Nederlandse bloedbank liet dit jaar nog weten daar niet akkoord mee te gaan. Voorstanders stellen terecht dat men niet moet kijken naar seksuele geaardheid maar naar risicovol gedrag, want ook steeds meer hetero's hebben onveilige seks. Tegenstanders sluiten hiervoor hun ogen en oren en blijven stellen dat alleen homo's, druggebruikers en prostituees risicovol gedrag vertonen. Een mens vraagt zich af in welk tijdperk deze mensen leven, te weten dat er wereldwijd meer dan 33 miljoen mensen seropositief zijn, en die zijn ťcht niet allemaal homo, druggebruiker of prostituee.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BELGIE KRIJGT NATIONAAL AIDS PLAN VOOR HETERO EN HOLEBI
GENEZEN AIDS PATIENT IS HOOP VOOR HETERO EN HOLEBI

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
10-JARIGE MET TWEE PAPA'S SCHRIJFT BRIEF AAN PRESIDENT OBAMA
PAUL DE LEEUW KRIJGT VERLENING CONTRACT BIJ VTM EN IS AFGEVALLEN
WET ROND POLYGAMIE EN HOMOHUWELIJK OP KOMST IN TAIWAN
BELG MELDPUNT HOMOFOBIE KRIJGT UITBREIDING + ALLE INFO OVER HOLEBI'S
NIEUWE NEDERLANDSE REGERING ZET ZICH NOG MEER IN VOOR HOLEBI'S(weigerambtenaren, scholen, enz..)
BRAD PITT SCHENKT GELD AAN VIER AMERIKAANSE STATEN TEN VOORDELE VAN HOLEBI'S
12 BELG HOLEBI'S VERKOZEN NA VERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER
NEDERLANDS SOAP ACTEUR MET HOMO MOSLIM ROL WINT AWARD + VIDEO HOMOKUS
VLAAMS MINISTER WIL HOLEBI SCHEPEN IN ALLE VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO
VLAAMS RADIO DJ EN PRESENTATOR EN ECHTGENOOT BEZIG MET GEZINS UITBREIDING
WINNAAR BELG HOLEBI TOP 100 BEKEND + VOLLEDIGE LIJST + VIER VIDEO'S
DERDE EDITIE BELG HOLEBI POEZIE WEDSTRIJD LIEFDE BRENG ONS DICHTER


Bron: Het Laatste Nieuws - Extra: holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 November, 2012 en 4898 keer gelezen.