Meer dan 500 psychoanalytici pro openstelling huwelijk voor holebi's.
Meer dan 560 psychoanalytici hebben een petitie ondertekend in het voordeel van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Frankrijk. De petitie stelt dat er niets in de psychoanalyse kan worden aangewend om tegen het homohuwelijk of adoptie recht voor holebi's te zijn.

"Deze evolutie in onze burgerlijke code zet Frankrijk in de lijst van negen Europese landen, dertien landen wereldwijd en negen Amerikaanse staten," zegt Laurence Croix, een psychoanalyticus en een van de auteurs van de petitie. Hij voegde er ook nog aan toe: "Voor een lange tijd, sinds we begonnen als psychoanalytici, zien we al kinderen van homo en lesbische koppels, en het mag duidelijk zijn ze hebben geen problemen, ze doen het net zo goed als kinderen die opgroeien bij heteroseksuele koppels."

Olivier Douville, psychoanalyticus en co auteur van de petitie en directeur van de journal Clinical Psychology zegt: Je kan zoeken naar alle vormen binnen de psychoanalytische theorie, maar je zal nergens het argument vinden om holebi's te stigmatiseren. Er zijn al vele kinderen geadopteerd door holebi koppels en er zijn geen problemen, maar deze kinderen verdienen het wel dat hun ouders kunnen trouwen, net zoals heteroseksuele ouders dat kunnen."

De Franse president; FranÁois Hollande, liet eerder dit jaar weten het huwelijk te gaan openstellen voor homo's en lesbiennes. Frankrijk zou daarmee het 12de land worden dat het homohuwelijk legaliseert. (al kan het ook het 13de, 14de, enz... worden daar nog enkele landen dit jaar lieten weten het huwelijk te zullen openstellen. Holebi's kunnen nu al trouwen in: Nederland, BelgiŽ, Spanje, Canada, Zuid-Afrika, Noorwegen, Zweden, Portugal, IJsland, ArgentiniŽ en Denemarken. En in de Amerikaanse staten: Massachusetts, Connecticut, Iowa,Vermont, New Hampshire, New York en het District of Columbia. Daarnaast is het homohuwelijk op komst in Frankrijk, Schotland, Noord Ierland, Nieuw Zeeland, Taiwan en TasmaniŽ (AustraliŽ).

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
AUSTRALIE STEMT TEGEN HET HOMOHUWELIJK
NOORD IERLAND ZEGT JA TEGEN HET HOMOHUWELIJK
SCHOTLAND ZEGT JA TEGEN HET HOMOHUWELIJK
HOMOHUWELIJK OP KOMST IN TASMANIE EN NIEUW ZEELAND

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
WET ROND POLYGAMIE EN HOMOHUWELIJK OP KOMST IN TAIWAN
10-JARIGE MET TWEE PAPA'S SCHRIJFT BRIEF AAN PRESIDENT OBAMA + REACTIE OBAMA
PAUL DE LEEUW KRIJGT VERLENING CONTRACT BIJ VTM EN IS AFGEVALLEN
BRAD PITT SCHENKT GELD AAN VIER AMERIKAANSE STATEN TEN VOORDELE VAN HOLEBI'S
UNIEK LAURETTE ONKELINX WIL EINDE VERBOD BLOED GEVEN VOOR HOMO'S
NIEUWE NEDERLANDSE REGERING ZET ZICH NOG MEER IN VOOR HOLEBI'S(weigerambtenaren, scholen, enz..)
EXPLOSIEVE GROEI STEUN HOLEBI HUWELIJK TE DANKEN AAN JE GROOTOUDERS
BELG MELDPUNT HOMOFOBIE KRIJGT UITBREIDING + ALLE INFO OVER HOLEBI'S
KINDEREN DIE OPGROEIEN BIJ HOLEBI'S IS SCHADELIJK
EN DE NUMMER 1 VAN DE BELG HOLEBI TOP 100 - 2012 IS... + VOLLEDIGE LIJST + 4 VIDEO'S
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 November, 2012 en 2321 keer gelezen.