Jonge homo wint Vlaamse prijs met holebi kortfilm + video.


De jonge Vlaamse cineast Anthony Schatteman(foto), onlangs met grote onderscheiding afgestudeerd aan het Gentse Kask, heeft de hoofdprijs gewonnen van Holebikort, de wedstrijd voor holebikortfilms tijdens het holebifilmfestival van Vlaams Brabant dat nog loopt tot 23 november.

Met zijn kortfilm: "Kus me zachtjes" viel Schatterman in de prijzen bij Holebi-Kort, de wedstrijd voor holebi kortfilms met holebi of transgender thema. De uitreiking vond plaats bij de aftrap van het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant in Leuven. Het Vlaams-Brabants holebifilmfestival ontving dit jaar 25 inzending uit 10 landen. Vijf laureaat films werden vertoond waaruit "Kus me zachtjes" als winnaar uit de bus kwam. Vorig jaar werd Schatteman nog derde, dit jaar won hij en kreeg de hoofdprijs van 1000 euro. "Ik heb een film gemaakt over gewone jongeren die in de knoop liggen met zichzelf", vertelt de jonge regisseur, "ik ben blij dat de film de holebigemeenschap bevalt."

De kortfilm "Kus me zachtjes" is tevens een autobiografisch verhaal, waarin Schatteman zijn gevoelens laat vertolken door hoofdrolspeler Ezra Fiermans, een hetero vriend. "Ondanks zijn geaardheid, brengt hij toch een overtuigende coming-out als homo in de film. Een goede cast doet echt bijzonder veel," zegt Schatteman, die er verder ook in slaagde enkele bekende acteurs te strikken zoals Marc Van Eeghem en Marijke Pinoy. 'Kus me zachtjes" gaat over de 17-jarige Jasper die met zichzelf worstelt. Zijn vader is een opgeklopte charmezanger en voor zijn persoonlijke verhaal heeft Jasper weinig ruimte. Mathias, Jaspers vriend, komt wel over de vloer onder het mom een gewone vriend te zijn die komt helpen met het huiswerk. Het is echter moeilijk die schijn hoog te houden en Jaspers zenuwen staan strak gespannen...

ĎHet straffe aan deze film is, schijnbaar paradoxaal, dat het niet bij de film alleen blijft. Anthony wil met zijn verhaal erkenning losweken, maar ook mensen aan het denken zetten. Hij creŽerde een facebookpagina en een website rond de film. Dat toont aan dat hij zijn product weet te verkopen, maar vooral dat het thema mag blijven nazinderen. Dit kindje is geboren, het is zijn bedoeling om het te laten levení, aldus juryvoorzitster Truus Druyts.

- Link naar de volledige video op YouTube (wegens niet deelbaar door gebruiker) KLIK HIER
- Link naar de facebookpagina rond de kortfilm: KLIK HIER
- Link naar de website rond de kortfilm: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
UNIEK LAURETTE ONKELINX WIL EINDE VERBOD BLOED GEVEN VOOR HOMO'S
HERVERKOZEN OBAMA NOEMT OOK HOLEBI'S IN OVERWINNINGS SPEECH + VIDEO
BELG MELDPUNT HOMOFOBIE KRIJGT UITBREIDING + ALLE INFO OVER HOLEBI'S
HISTORISCH VIER AMERIKAANSE STATEN ZEGGEN JA TEGEN HOMOHUWELIJK
12 BELG HOLEBI'S VERKOZEN NA VERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER
PAUL DE LEEUW KRIJGT VERLENING CONTRACT BIJ VTM EN IS AFGEVALLEN
VLAAMS MINISTER WIL HOLEBI SCHEPEN IN ALLE VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN
UNIEK EERSTE OPENLIJKE HOLEBI POLITICUS IN AFRIKAANSE HOMOFOBISCHE KENIA
HOMO JUSTIN BIEBER SEKS POP OP DE MARKT (ook voor hetero's)
EN DE NUMMER 1 VAN DE BELG HOLEBI TOP 100 - 2012 IS... + VOLLEDIGE LIJST + 4 VIDEO'S
10-JARIGE MET TWEE PAPA'S SCHRIJFT BRIEF AAN PRESIDENT OBAMA + REACTIE OBAMA
NIEUWE NEDERLANDSE REGERING ZET ZICH NOG MEER IN VOOR HOLEBI'S(weigerambtenaren, scholen, enz..)
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 07 November, 2012 en 4060 keer gelezen.