Holebi en vrouwenrechten in gevaar bij nieuwe Eurocommissaris.
De nieuwe beoogde Eurocommissaris voor Volksgezondheid, de Maltese minister Tonio Borg, is té intolerant voor die functie. Hij heeft extreem conservatieve standpunten op het vlak van holebi- en vrouwenrechten," dat zegt onafhankelijk Europarlementariër Kartika Liotard in reactie op de kandidatuur van Borg.

Borg stemde in 2011 in het nationale Parlement van Malta tegen een wet die scheiding van getrouwde stellen mogelijk maakte. Tot 2011 was scheiden in Malta verboden. Ook op het vlak van holebi rechten is Borg omstreden. Zo probeerde hij in het verleden het vrije verkeer van mensen en huurbescherming te beperken voor holebi koppels. Daarnaast liet hij zich in Malta meermaals denigrerend uit over homo en lesbische koppels. Verder steunt hij ook anti-abortus organisaties, iets wat ook onaanvaardbaar is voor een Eurocommissaris die zich moet bezig houden met volksgezondheid, omdat een verbod op abortus juist grote gezondheidsrisico’s met zich mee brengt omdat vrouwen dan het illegale circuit ingaan. Verder is men ook bang dat Borg zich niet zal inzetten voor zaken zoals soa-preventie, anticonceptie en het tegengaan van discriminatie in de zorg.

Liotard wijst er bovendien op dat Borg als Eurocommissaris ook invloed heeft op andere beleidsterreinen. "Vóór de presentatie van nieuwe voorstellen worden standaard alle 27 Eurocommissarissen geraadpleegd. Iedereen mag wat mij betreft zijn of haar mening hebben, maar we moeten erkennen dat Borgs idealen op het gebied van homo- en vrouwenrechten niet kunnen samengaan met een spilpositie als Eurocommissaris van volksgezondheid." Wanneer meer Europarlementariërs Liotards zorgen delen, betekent dit slecht nieuws voor Borg. Want een meerderheid van het Europees parlement moet immers akkoord gaan met zijn benoeming. Voordat het parlement stemt moet Borg op 13 november voor het Comité van Milieu en Volksgezondheid verschijnen. Dit is een groep afgevaardigden uit het Europees Parlement, die de rest van het parlement adviseert over milieu- en gezondheidszaken. Ook Liotard is lid van dit Comité. In november of december stemt het volledige Europees Parlement in Straatsburg over de benoeming van Tonio Borg.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
EERSTE OPENLIJKE HOLEBI VERKOZEN TOT SENATOR IN DE VERENIGDE STATEN
HERVERKOZEN OBAMA NOEMT OOK HOLEBI'S IN OVERWINNINGS SPEECH + VIDEO
HISTORISCH VIER AMERIKAANSE STATEN ZEGGEN JA TEGEN HOMOHUWELIJK
UNIEK EERSTE OPENLIJKE HOLEBI POLITICUS IN AFRIKAANSE HOMOFOBISCHE KENIA
PAUL DE LEEUW KRIJGT VERLENING CONTRACT BIJ VTM EN IS AFGEVALLEN
MEER DAN 500 PSYCHOANALYTICI PRO OPENSTELLING HUWELIJK HOLEBI'S
10-JARIGE MET TWEE PAPA'S SCHRIJFT BRIEF AAN PRESIDENT OBAMA + REACTIE OBAMA
HOMO JUSTIN BIEBER SEKS POP OP DE MARKT (ook voor hetero's)
UNIEK LAURETTE ONKELINX WIL EINDE VERBOD BLOED GEVEN VOOR HOMO'S
WET ROND POLYGAMIE EN HOMOHUWELIJK OP KOMST IN TAIWAN
NIEUWE NEDERLANDSE REGERING ZET ZICH NOG MEER IN VOOR HOLEBI'S(weigerambtenaren, scholen, enz..)
BELG MELDPUNT HOMOFOBIE KRIJGT UITBREIDING + ALLE INFO OVER HOLEBI'S
NEDERLANDS SOAP ACTEUR MET HOMO MOSLIM ROL WINT AWARD + VIDEO HOMOKUS

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 November, 2012 en 2263 keer gelezen.