Belg actieplan tegen (holebi) homofobie is binnen enkele weken klaar aldus minister...
"Binnen enkele weken is het Nationaal Actieplan tegen Homofobie en Transfobie klaar. Het bevat 101 concrete maatregelen." Dat zei minister van Gelijke Kansen, JoŽlle Milquet (cdH) zopas in de Kamer aan Mathias De Clercq (Open Vld) en Bruno Tuybens (sp.a).

Concreet was Milquet nog niet. Wel is bekend dat er meer sociologische analyses, een betere preventie, een betere bescherming van de slachtoffers, en een actieve opsporing van het geweld komen. Daarnaast komt er ook nog een circulaire van het college van procureurs-generaal om het opsporingsbeleid rond discriminerend geweld te uniformiseren, en de politie zal een vaste referentie-ambtenaar voor discriminerend geweld moeten hebben, zoals die er nu al is voor intrafamiliaal geweld.

Bruno Tuybens (sp.a) vraagt ook dat er contacten komen met de religieuze gemeenschappen ("zowel joden, als moslims en katholieken") om een actieve bijdrage van deze gemeenschappen te vragen om homofobie te voorkomen. Hij riep - net als eerder Zuhal Demir (N-VA) en Carim Bouzian (Open Vld) - de allochtonen op om zelf op te treden tegen homofobie.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 November, 2012 en 3670 keer gelezen.