Organisatoren anti holebi mars op zoek naar 1 miljoen handtekeningen.


Honderden christenen en moslims hebben samen met burgerlijk maatschappelijke organisaties een optocht gehouden in het voordeel van het wetsvoorstel om het huwelijk voor holebi's te verbieden in Liberia.

De organisatoren hopen meer dan 1 miljoen handtekeningen te verzamelen in de hoop dat de overheid een verbod uitschrijft betreffende het homohuwelijk, maar ook tegenover holebi's in het algemeen. Met andere woorden ze eisen dat holebiseksualiteit verboden wordt in hun land. Ondertussen hebben ze al 25.000 handtekeningen verzameld.

De Liberiaanse overheid keurde recent een wet goed die het homohuwelijk strafbaar maakt in het West Afrikaanse land. De wet moet nog worden goedgekeurd door het huis van afgevaardigden en door de president. Het is niet duidelijk of presidente Miss Johnson Sirleaf de wet zal ondertekenen of niet. Eerder liet ze weten tegen holebi's en het homohuwelijk te zijn en deed ze homofobische uitspraken, maar na internationale druk kwam ze daarop terug en beloofde ze gelijke rechten. Die internationale druk kwam er voornamelijk omdat Sirleaf eerder de Nobelprijs voor de Vrede had gewonnen.

Een van de organisatoren van de anti holebi mars liet weten dat ze vele goede dingen uit de Verenigde Staten willen overnemen, maar dat er ook dingen zijn die niet kunnen, dingen zoals het homohuwelijk en gelijke rechten voor holebi's. Hij riep vervolgens moslims en christenen in Liberia op samen een front te vormen tegen holebi's en het homohuwelijk.

Extra info:
Liberia, officieel de Republiek Liberia, is een republiek aan de westkust van Afrika, die door uit de Verenigde Staten teruggekeerde ex-slaven gesticht werd. Het land is sinds 2006 al talloze keren op de vingers getikt door Amnesty International wegens het schenden van de mensenrechten van zowel hetero's als holebi's.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
LIBERIA WIL ANTI HOLEBI WET VERSCHERPEN

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
UNIEK EERSTE OPENLIJKE HOLEBI POLITICUS IN AFRIKAANSE HOMOFOBISCHE KENIA
HOLEBI EN VROUWENRECHTEN IN GEVAAR BIJ NIEUWE EUROCOMMISSARIS
HERVERKOZEN OBAMA NOEMT OOK HOLEBI'S IN OVERWINNINGS SPEECH + VIDEO
HOMO JUSTIN BIEBER SEKS POP OP DE MARKT (ook voor hetero's)
EXPLOSIEVE GROEI STEUN HOLEBI HUWELIJK TE DANKEN AAN JE GROOTOUDERS
KINDEREN DIE OPGROEIEN BIJ HOLEBI'S IS SCHADELIJK
WET ROND POLYGAMIE EN HOMOHUWELIJK OP KOMST IN TAIWAN
NEDERLANDS SOAP ACTEUR MET HOMO MOSLIM ROL WINT AWARD + VIDEO HOMOKUS
HISTORISCH VIER AMERIKAANSE STATEN ZEGGEN JA TEGEN HOMOHUWELIJK
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 November, 2012 en 2344 keer gelezen.