Herverkiezing Obama dankzij holebi's, Afrikanen enz...
Bij zijn herverkiezing heeft de Amerikaanse president Barack Obama duidelijk stemmen gewonnen bij mensen van Aziatische, Afrikaanse en Zuid Amerikaanse afkomst, maar ook van vrouwen en een ruime meerderheid van holebi's.

De holebi stem en stemmen voor het homohuwelijk waren erg duidelijk dit jaar. Uit exit polls blijkt dat 77% van de Amerikaanse holebi's voor Obama stemde, terwijl Romney slechts 23% holebi's achter zich kreeg. Wanneer men kijkt naar de kleine verschillen in diverse swingstates begrijpt dat de holebi stem in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de herverkiezing van Obama. Uit onderzoek bleek dat er nog nooit zoveel openlijke holebi kiezers zijn gaan stemmen dit jaar, daarnaast liet Chad Griffin, voorzitter van de holebi organisatie Human Rights Campaign weten dat de openlijke holebi kiezer voortaan een bepalende factor is, waar geen enkele presidentskandidaat nog omheen zal kunnen.

Verder kreeg Obama ook enorm veel stemmen uit de zwarte gemeenschap. Voor de verkiezingen dacht men dat Obama stemmen zou verliezen onder de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap vanwege zijn support voor het homohuwelijk. Maar dat bleek niet zo te zijn. Uit exit polls blijkt dat maar liefst 93% van de Afrikaans-Amerikaanse kiezers voor Obama stemde, dat is iets minder dan vier jaar gelden (95%). Verder blijkt dat steeds meer Afrikaans-Amerikaanse kiezers pro holebi's zijn. In november van dit jaar bleek al dat 44% van hen voorstander is van het homohuwelijk, een cijfer dat al dicht tegen dat van de blanke bevolking ligt (49%).

Obama kreeg ook opvallend veel stemmen vanuit de Aziatische gemeenschap. Ruim 74% van hen stemde op Obama, terwijl dat vier jaar geleden 62% was. Zelfde voor de stemmen vanuit de Latino gemeenschap daar kreeg hij 71% van de stemmen. Ook vrouwen stemden goed voor Obama (55%). Het mag duidelijk zijn dat wanneer er binnen vier jaar opnieuw presidentsverkiezingen zijn, de Republikeinen serieus zullen moeten rekening houden met al deze stemmen willen ze kunnen winnen.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HERVERKOZEN OBAMA NOEMT OOK HOLEBI'S IN OVERWINNINGS SPEECH + VIDEO
HISTORISCH VIER AMERIKAANSE STATEN ZEGGEN JA TEGEN HOMOHUWELIJK
BELG ACTIEPLAN TEGEN HOMOFOBIE WELDRA KLAAR ALDUS MINISTER...
EXPLOSIEVE GROEI STEUN HOLEBI HUWELIJK TE DANKEN AAN JE GROOTOUDERS
EERSTE OPENLIJKE HOLEBI VERKOZEN TOT SENATOR IN DE VERENIGDE STATEN
CANTONESE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST
ORGANISATIE ZOEKT 1 MILJOEN HANDTEKENINGEN TEGEN HOLEBI'S
VLAMINGEN TOLEREREN HOLEBI'S ALS ZE ONZICHTBAAR ZIJN - TOCH VALT HET MEE!
HOLEBI EN VROUWENRECHTEN IN GEVAAR BIJ NIEUWE EUROCOMMISSARIS
NEDERLANDS HOMO ILLUSIONIST EN VRIEND UIT ELKAAR
UNIEK EERSTE OPENLIJKE HOLEBI POLITICUS IN AFRIKAANSE HOMOFOBISCHE KENIA
UNIEK LAURETTE ONKELINX WIL EINDE VERBOD BLOED GEVEN VOOR HOMO'S
MEER DAN 500 PSYCHOANALYTICI PRO OPENSTELLING HUWELIJK HOLEBI'S
ELLEN DEGENERES BEDANKT MADONNA + 3 SPECIAL VIDEO'S
BELG MELDPUNT HOMOFOBIE KRIJGT UITBREIDING + ALLE INFO OVER HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 November, 2012 en 2620 keer gelezen.