Mechelse Taxi chaffeur weigerde klanten omdat ze holebi zijn.

In Mechelen is commotie ontstaan omdat een taxichauffeur klanten zou hebben geweigerd omdat ze homo zijn. De mannen willen klacht indienen. Als het verhaal klopt, riskeert de chauffeur volgens de zaakvoerder van het taxibedrijf zijn ontslag.

De 32-jarige Gary Gils, een bekende homo uit de Mechelse horeca wilde afgelopen zondagochtend na het een avondje stappen een taxi nemen aan het Mechelse station centraal. Maar toen ik samen met een heterovriend instapte, weigerde de chauffeur te vertrekken. Ik dacht eerst dat het om te lachen was, maar de man vroeg ons om uit te stappen", zegt Gils. Hij is ervan overtuigd dat zijn geaardheid heeft meegespeeld.

Ook de 42-jarige Geert Slaets maakte iets gelijkaardigs mee. Een week geleden werd hij samen met zijn echtgenoot geweigerd als klant in een taxi. "Eerst stond ik er niet bij stil. Wij wilden ook een taxi nemen die avond. De eerste in de rij zoals wordt verwacht, maar de chauffeur zei dat hij al gereserveerd was. Ik vond dat vreemd. Waarom staat hij dan als eerste in de rij met zijn taxi te wachten? Nu is mij duidelijk waarom", vertelt Geert Slaets. Gils wil klacht indienen, Slaets overweegt het ook.

De zaakvoerder van het taxibedrijf is stomverbaasd als hij met de twee zaken wordt geconfronteerd. "Wij rijden zelf mee om onze mensen te controleren, en wij maken ook duidelijke afspraken. Klanten weiger je niet, ook niet als ze homo zijn. Tenzij ze erg dronken of onder invloed zijn, of als ze zich handtastelijk gedragen, want dat gebeurt ook wel eens", reageert de bedrijfsleider. Holebi's als klant weigeren omwille van hun seksuele voorkeur kan voor hem niet. "Wie mensen om hun geaardheid weigert, riskeert bij ons op staande voet te worden ontslagen. Wij tolereren dat niet. Ik heb trouwens wel wat vaste klanten die homo zijn, en dat zijn doorgaans deftige mensen. Een van de vroegere verantwoordelijken van café De Prof is een van hen", zegt de zaakvoerder nog. Wanneer hem wordt verteld dat het net om hem gaat, is hij nog meer verbaasd. "Misschien was het wel een andere zelfstandige chauffeur die ons wil zwart maken, want de concurrentie is hard", stelt hij. De zaakvoerder wil zo snel mogelijk een gesprek met de klanten. "Je doet er als klant goed aan om steeds het identificatienummer, tijdstip en nummerplaat te noteren."

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BELG ACTIEPLAN TEGEN HOMOFOBIE WELDRA KLAAR ALDUS MINISTER...
VLAMINGEN TOLEREREN HOLEBI'S ALS ZE ONZICHTBAAR ZIJN - TOCH VALT HET MEE!
TURTELBOOM MOEST HOGERE STRAFFEN BIJ HOMOFOBIE BETER MOTIVEREN
VERBORGEN CAMERA FILMT HOE BELG HOMO'S WORDEN BEDREIGD + REACTIE NV-A, HOLEBIFED + VIDEO
UNIEK LAURETTE ONKELINX WIL EINDE VERBOD BLOED GEVEN VOOR HOMO'S
BELG MELDPUNT HOMOFOBIE KRIJGT UITBREIDING + ALLE INFO OVER HOLEBI'S
SARAH BETTENS KIEST VOOR BIJZONDERE CARRIERE WENDING
ORGANISATIE ZOEKT 1 MILJOEN HANDTEKENINGEN TEGEN HOLEBI'S
HOLEBI EN VROUWENRECHTEN IN GEVAAR BIJ NIEUWE EUROCOMMISSARIS
EERSTE OPENLIJKE HOLEBI VERKOZEN TOT SENATOR IN DE VERENIGDE STATEN
HISTORISCH VIER AMERIKAANSE STATEN ZEGGEN JA TEGEN HOMOHUWELIJK
NEDERLANDS HOMO ILLUSIONIST EN VRIEND UIT ELKAAR
NIEUWE NEDERLANDSE REGERING ZET ZICH NOG MEER IN VOOR HOLEBI'S(weigerambtenaren, scholen, enz..)
PAUL DE LEEUW KRIJGT VERLENING CONTRACT BIJ VTM EN IS AFGEVALLEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: zita.be

Dit bericht is gepost op 12 November, 2012 en 2544 keer gelezen.