Brusselse lagere school gaat werken rond thema holebi's.


Een Brusselse lagere school gaat gedurende twee weken werken rond het thema holebi's. Dat gebeurd naar aanleiding van de recente berichten over gaybashing en homohaat in de pers. Toch is de school er al langer mee bezig.

Een lagere school uit Sint-Jans-Molenbeek werkt rond het thema homoseksualiteit. “We zijn er al een jaar aan bezig", zegt leraar Steven De Baerdemaeker. In het vijfde leerjaar geven we al lang seksuele voorlichting, en dan blijkt dat zaken als homoseksualiteit daar al erg moeilijk liggen. De kinderen kennen het gewoon niet, en als je er op die leeftijd nog nooit mee geconfronteerd bent, roept dat veel weerstand op.”

Via een tentoonstelling en enkele andere projecten zullen de leerlingen kunnen kennismaken met holebi's en, (trans)genders, seksuele weerbaarheid en de positie van vrouwen in de maatschappij. Het is de bedoeling dat het materiaal van de Sint-Martinusschool later ook aan andere scholen wordt uitgeleend. Volgens De Baerdemaeker zijn de eerste reacties van de leerlingen positief. Hij is naar eigen zeggen wel voorbereid op eventuele negatieve reacties van bijvoorbeeld de ouders.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 November, 2012 en 3125 keer gelezen.