1 December WereldAidsDag ook in Belgie (acties, concerten...).

Op zaterdag 1 december is het Wereldaidsdag. Ook in ons landje wordt daarbij stilgestaan en is er vanalles te doen, gaande van acties tot parties en optredens.

WereldAidsDag is een dag waarop iedereen opgeroepen wordt om te tonen dat ze solidair zijn met mensen die leven met hiv en aids. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Zo roept Sensoa (het Vlaamse expertise centrum) op om alvast het rood aidslintje te dragen. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten rond Wereldaidsdag zoals hieronder beschreven:

Knitting Against Aids (breien tegen Aids)
Brussel bouwt verder aan het succesverhaal van Knitting Against Aids. De opzet? Zoveel mogelijk sjaals verzamelen, vrijwillig gebreeën door mensen zoals u en ik. Die sjaals worden verkocht en de opbrengst gaat naar binnenlandse en buitenlandse projecten die strijden tegen hiv/aids. Je kan je vereniging inschrijven om sjaals te breien! Of als je helemaal alleen wil breien moet je nadien de sjaal gewoon opsturen. Je kan ook een sjaal kopen op 1 december in het Centraal station van Brussel. Binnenkort meer info (en verkooplocaties) op de website van het Rainbowhouse in Brussel: http://rainbowhouse.be.

Swim for Life
Op 25 november kan je meedoen aan Swim for Life in Brussel. Daar komen zwemploegen van over heel het land bij elkaar om gesponsord te zwemmen. De opbrengst gaat dan naar verschillende projecten die mensen met hiv ondersteunen. Je kan je vrienden/collega's/familie oproepen om een team te vormen, of je kan een bestaand team versterken. Niet zo'n zwemmer? Je kan voor een team gaan supporteren en sponsoren, of meteen een donatie doen via overschrijving. Meer info op de website van Swim for Life: http://swimforlife.bgs.org.

Professionele lunch
Op 26 november is er in Casa Rosa te Gent een lunch voor professionals. Daar zal nagedacht worden over hoe de verschillende Oost-Vlaamse holebizaken, -verenigingen, -fuiven en -instanties samen tot een betere preventie voor homo's kunnen komen. Het is wel enkel op uitnodiging.

Vlaamse stationsacties
Op 29 november gaat çavaria (Belg holebifederatie) op pad met vrijwilligers in het station van Leuven. Daar delen ze de rode solidariteitslintjes uit aan voorbijgangers. Op vrijdag 30 november zijn de stations van Gent en Antwerpen aan de beurt. Wil je mee helpen? Schrijf je in! Meer info vind je binnenkort op de website van çavaria: http://cavaria.be.

Wereldaidsdagconcert
Naar jaarlijkse traditie kan er ook dit jaar weer geluisterd en achteraf stevig gefuifd worden tijdens het wereldaidsdagconcert. Dit gaat door op 30 november in De Centrale te Gent. Enkele grote namen hebben al toegezegd (zie holebi.info fuifkalender).

Wandel mee in Brussel
Op zaterdag 1 december is er een stationsactie in Brussel. Daar worden solidariteitslintjes en flyers uitgedeeld. Er is ook een markt aan het Centraal Station van Brussel waar je naar de kraampjes kan komen en een spel kan spelen in het grote condoom. Om 18u is er de solidariteitsmars van het Centraal Station, die eindigt met een receptie in het stadhuis. Meewandelen? Meer info op de website van het Rainbowhouse in Brussel: http://rainbowhouse.be.

Bezin in Gent
Op zaterdag 1 december kan je voor een bezinningsmoment in Casa Rosa in Gent terecht. Op zo'n moment krijg je wat tekst en uitleg, een getuigenis en een streep mooie muziek. Dan gaan even alle gedachten naar wie er niet meer bij kan zijn. Heb je het liever wat ingetogener, dan is dit iets voor jou. Meer info bij Casa Rosa: http://www.casarosa.be/contact.

Sing for Life 2012! Voices Against Aids!
1 december
Brel en Bach dansen de rumba op 1 december! Want drie Brusselse koren met een eigen en wel heel verschillend repertoire brengen het benefietoncert Sing for Life! Voices against AIDS. Tapalanote, het koor van Brussels Gay Sports zingt pop en Franse chanson, Le Petit Sablon brengt klassiek werk en Anaconda, het Brusselse latino koor, brengt de sfeer erin met latijns-amerikaanse liederen. Plezier gegarandeerd en voor elk wat wils!
Het concert vindt plaats op 1 december in de prachtige en pas gerenoveerde Sint-Bonifaas-kerk in Elsene, de eerste neogotische kerk van Brussel. Het goede doel! We verwachten jullie in groten getale: breng dus al je vrienden, kennissen en familie mee! Want de inkomsten van het concert gaan volledig naar Swim for Life. Swim for Life is een zwemmarathon voor het goede doel die sinds 1996 wordt georganiseerd door de vzw Brussels Gay Sports (BGS). Het ingezamelde geld wordt integraal geschonken aan concrete projecten rond de preventie van en het bestrijden van
aids. Sinds de eerste editie zamelde Swim for Life al meer dan 323.000 € in. *** Meer info? Ga naar www.swimforlife.be *** Wanneer: zaterdag1 december 2012, 20u (Deuren 19:30) Waar? Sint-Bonifaaskerk, Vredestraat 21a-23, 1050 Brussel Wie? Tapalanote (Brussel, koor van Brussels Gay Sports), Le Petit Sablon en Anaconda (het Brusselse latijns-amerikaanse koor) Prijs? 8 € (voorverkoop)/10 € Tickets en reservering? Bestel uw tickets op http://www.bgs.org/show/choir.html?ui_lang=nl of e-mail naar choir@bgs.org

7 december: slotevenement Knitting Against Aids in Brussel
In de Beursschouwburg kan je tijdens het slot van dit initiatief van het Rainbowhouse grasduinen in letterlijk honderden sjaals, er is een ‘Knit & Bid’-modeshow met gelegenheidsmodellen (waaronder enkele Sensoa-personeelslden) en dj-sets.

Enkele nuttige adressen:
- Website Sensoa: KLIK HIER
- Website MannenSeks (homo site van Sensoa) KLIK HIER
- Alles over Soa's en Hiv/Aids: KLIK HIER
- Website Holebifoon (bellen, chat, email - alle vragen over holebi's) KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BELGIE KRIJGT AIDSPLAN VOOR HETERO EN HOLEBI
GENEZEN AIDS PATIENT IS HOOP VOOR HETERO EN HOLEBI

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMO PINGUIN KOPPEL TROTSE PAPA'S VAN KUIKENTJE
HOLEBI SITCOM OP KOMST MET O.A SIR IAN MCKELLEN
HERVERKIEZING OBAMA DANKZIJ HOLEBI'S, AFRIKANEN ENZ...
ORGANISATIE ZOEKT 1 MILJOEN HANDTEKENINGEN TEGEN HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
HOMO JUSTIN BIEBER SEKS POP OP DE MARKT (ook voor hetero's)
EXPLOSIEVE GROEI STEUN HOLEBI HUWELIJK TE DANKEN AAN JE GROOTOUDERS
HERVERKOZEN OBAMA NOEMT OOK HOLEBI'S IN OVERWINNINGS SPEECH + VIDEO
NEDERLANDS SOAP ACTEUR MET HOMO MOSLIM ROL WINT AWARD + VIDEO HOMOKUS
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 November, 2012 en 3238 keer gelezen.