Je leest:

Adje bekend van show Paul de Leeuw gaat partneren met vriend.
Arijan van Bavel, bekend van zijn rol als Adje het domme typetje uit de shows van Paul de Leeuw, gaat partneren met zijn vriend Joris Bengevoord. Het koppel is al enkele jaren samen en vond het tijd voor een verbintenis.

Arijan en Joris kozen voor een geregistreerd partnerschap en gaat vooralsnog niet trouwen. Het aanstaande paar wil het bij een intiem gezelschap genodigden houden, ook al worden er 130 mensen op het feest verwacht. Paul is echter niet uitgenodigd.

De side kick van Paul de Leeuw was jarenlang een vaste waarde in diens met een Gouden Televizier-Ring bekroonde zaterdagavondshow Mooi! Weer De Leeuw. Nadien startte Van Bavel een theater-project in Tilburg dat geen onverdeeld succes was en zelfs leidde tot een plaatselijke bestuurscrisis.

Extra
Het type Adje ontstond toen Arijan lid was van de groep de Zingende Decoupeerzaag, die van zijn eigen productiehuis is waarmee hij optrad in zijn eerste theatervoorstelling de Revue van Nu. Tijdens het bedenken van deze voorstelling ontstond in 2004 het typetje Adje van Nispen, een nerd die iets wegheeft van Napoleon Dynamite. In 2005 zag Van Bavel de oproep van Paul de Leeuw voor zijn nieuwe programma Mooi! Weer de Leeuw. Daarin vertelde De Leeuw dat als men een wens had je een mailtje moest sturen naar de redactie van het programma. Van Bavel besloot een mailtje sturen als zijn alter ego Adje en zo reclame te maken voor hun allereerste theatervoorstelling de Revue van Nu. Adje en de andere leden van de Zingende Decoupeerzaag werden uitgenodigd om langs te komen in de studio waar hun wens zou worden behandeld. Zowel De Leeuw als de redactie wisten toen niet dat Adje en de andere leden van de Zingende Decoupeerzaag een rol speelden. Op 27 augustus 2005 zat Adje dan ook voor de allereerste keer in het programma Mooi! Weer De Leeuw. Toen adje een week later terug kwam mocht hij samen met Paul een liedje zingen, en onstond er een klik tussen de twee. Thuisgekomen na de opname had De Leeuw wel zijn vragen over de echtheid van Adje en besloot op onderzoek uit te gaan. Al snel kwam hij erachter dat achter Adje eigenlijk acteur Arijan van Bavel schuil gaat. Besloten werd om de site van de Zingende Decoupeerzaag offline te zetten. En werd besloten dat de Leeuw de act van Adje gewoon met hem meespeelde. Het publiek was dan ook in eerste instantie niet op de hoogte en men liet het publiek dan ook in de waan over het echte verhaal van Adje. De Volkskrant onthulde uiteindelijk wie Adje werkelijk was. Adje werd De Leeuws vaste sidekick en ondersteunde hem bij het vervullen van wensen. Na een tijdje kreeg Adje een eigen item in het programma met de naam Adje's A-team. In Adje's A-team konden kijkers vrienden worden met Adje. Daarvoor konden kijkers een mailtje sturen met daarin een wens of opdracht die ze graag met Adje zouden uitvoeren. De wensen en vragen werden dan uitgezocht en mensen die gekozen werden mochten naar de studio komen. Adje heeft in Adje's A-team dan ook allerlei opdrachten vervuld van verkleed als witte boon in tomatensaus springen tot sumo worstelen. Arijan was nooit op de hoogte van de wensen en werd er tijdens de opnames mee geconfronteerd zodat hij kon improviseren. Paul ging vaak erg ver met Adje die hij allerlei liet doen en vaak van hot naar her sleurde wat hilarische televisie opleverde. Op 29 mei 2010 was de allerlaatste uitzending van Mooi! Weer de leeuw, hierna stopte de de samenwerking tussen Van Bavel en de Leeuw. Meer info over Arijan: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 16 November, 2012 en 5430 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan


activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

En de Mister Gay Belgium 2020 winnaar is ... + ereheren + video's.

 

Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.

 

Aanrakingen: soms levensgevaarlijk, maar altijd van levensbelang (voorstellingen vanaf 21 oktober tot 2021).

 

Belg infosite brengt donkere gedachte campagne voor jongeren en jongvolwassenen (van min 11 tot plus 24) + video + links.

 

Vlaanderen is weer een nieuwe holebi+ en transgender+ organisatie rijker.

 

UGent bevroeg jongeren over seks, seksuele geaardheid en gender gelijkheid.

 

Vlaams onderzoek: kinderen van holebi ouders doen het beter op school.

 


Buitenlands nieuws

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 

Met Zuid Australië na 17 jaar eindelijk vreselijke gay panic defence wet afgeschaft in heel het land.

 

Twee homofobe incidenten in Nederland waarvan een aanslag op leven.

 

Meerderheid holebi & transgender+ jongeren voelt zich niet veilig op school.

 

Homo's met kinderen ontvluchten Rusland na dreiging arrestaties en afnemen kinderen.

 

Nederlanders geven organisaties die conversie therapie geven belastingvoordelen.

 

Europees Olympisch Comité laat Europese Spelen doorgaan in anti holebi & transgender stad.

 


Showbizz & Sport

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Iedereen kan dit jaar de finale van Mr Gay Belgium live volgen + video.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.