Meer dan 70.000 Fransen op straat tegen holebi's.Gisteren hebben meer dan 70.000 mensen betoogd tegen de mogelijke openstelling van het huwelijk voor holebi's in Frankrijk. De demonstranten die hun optocht de March for Everyone noemden kwamen op straat tegen het homohuwelijk en adoptie rechten voor homo en lesbische koppels.

De anti holebi protesten gingen door in Parijs, Lyon, Toulouse, Marseille en andere Franse steden. Katholieke leiders liepen daarbij op kop in een protest tegen het homohuwelijk en adoptie recht voor holebi's. Gek genoeg droegen vele demonstranten roze T-shirts en droegen ze roze ballonen bij zich met daarop foto's van een man en vrouw en twee kinderhanden. Een demonstrant zei dat een kind een vader en een moeder nodig heeft en dat het zo moet zijn, en dat men niet kan ingaan tegen de natuur!

De Franse president Francois Hollande is voorstander van het homohuwelijk en wil het legaliseren in oktober waardoor het in 2013 van kracht kan gaan. Daarnaast wil Frankrijk ook de gender taal bij o.a geboorteaktes veranderen van moeder en vader in partner 1 en partner 2 een tegemoetkoming naar homo en lesbische koppels met kinderen of een kinderwens.

De demonstranten eisen dat de Franse overheid de voorstellen laat vallen. Met andere woorden dat het homohuwelijk en adoptie recht er niet komen. Het Franse hoofd van de Rooms Katholieke kerk riep eerder gelovigen al op om zich te verzetten tegen de plannen van de overheid betreffende holebi's.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 November, 2012 en 2630 keer gelezen.