World Outgames Antwerpen (holebi (sport) evenement) in gevaar.
Onze Belgische holebi organisaties vrezen dat de World Outgames, een internationaal evenement voor holebi's, dat volgend jaar plaats vindt in Antwerpen, niet zal kunnen doorgaan. ‘Er is een tekort van bijna 1 miljoen euro, er zijn 1.500 vrijwilligers te weinig en amper 400 deelnemers', luidt het.

Het ziet er niet goed uit voor de World Outgames, die bestaan uit een sportevenement, een cultureel luik en een mensenrechtenconferentie. De manifestatie gaat door van 3 tot 11 augustus 2013 in Antwerpen. Voor het event worden 5.000 sporters en 250.000 bezoekers verwacht in Antwerpen.

‘Maar organisator Woga liet vorige week op een algemene vergadering weten dat het een organisatie in crisis is', zegt Yves Aerts van çavaria, de Koepel van de Vlaamse en Brusselse holebi's. Cavaria stapte twee jaar geleden net als Het Roze Huis uit het bestuur van Woga omdat de visie op het vrijwilligers- en financieel beleid van Woga niet strookte met die van çavaria. ‘Woga zit met een tekort van om en bij de 900.000 euro', zegt ook voorzitter van Het Roze Huis Leonie Nelissen. ‘Om 1.500 vrijwilligers te vinden die nodig zijn om de organisatie vlot te laten verlopen, willen ze opnieuw een beroep doen op ons. Maar dan onder expliciete voorwaarde van een sluitende begroting en volledige financiële transparantie.' Woga heeft voor iets meer dan een miljoen subsidies toegezegd gekregen van de Vlaamse en federale regering en de provincie. De stad ondersteunt door de infrastructuur zoals sporthallen gratis ter beschikking te stellen. Maar vanuit het bedrijfsleven is er amper interesse.

‘Het is natuurlijk crisis, maar holebi-evenementen vinden zelden privésponsors', zegt Aerts. ‘Dat was ook zo in Kopenhagen dat de Outgames in 2009 organiseerde.' Woga-voorzitter Bart Abeel heeft het over een ‘uitdagend project', maar is er zeker van dat de World Outgames plaatsvinden. ‘De situatie is niet ideaal maar ook niet dramatisch. Het klopt dat het moeilijk is om privésponsors te vinden. Maar die 900.000 euro is geen tekort. Dat is het geld dat we nodig hebben om te doen wat we graag willen doen. Het klopt niet dat we niet transparant zouden zijn. In de vorige algemene vergadering lagen alle documenten klaar ter inzage. Er hebben trouwens meer dan 1.000 sporters ingeschreven.'

Antwerpen dreigt na het EK zwemmen opnieuw een groot sportevenement te verliezen. ‘Dat lag anders', zegt schepen voor Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). ‘Bij het EK vond de organisator te weinig sponsors. Als er voor de Outgames niet voldoende budget is, zullen er bijvoorbeeld minder sporten worden georganiseerd, maar ze zullen plaatsvinden.' Schepen voor Toerisme Philip Heylen (CD&V) is erg boos. ‘Het Roze Huis en çavaria hebben het stadsbestuur nooit ingelicht over hun bezorgdheid. Als ze problemen voorzien, dat ze dan vragen om rond de tafel te zitten. Om dit via de media naar buiten te brengen, is misplaatst. Het zijn altijd dezelfden die commentaar geven vanaf de zijlijn.' Yves Aerts van çavaria hoopt wel dat de Outgames plaatsvinden. ‘Maar dan moeten er ten laatste in december knopen worden doorgehakt over wat realiseerbaar is. Het is beter dat er tijdig grondig wordt bijgestuurd dan dat het slecht georganiseerd is, want dat straalt negatief af op de holebi's én de stad.' Het is niet voor het eerst dat grote holebi-evenementen financiële problemen opleveren. Ook de Gay Games van Amsterdam (1998) waren - ondanks hun sportieve succes - financieel een groot fiasco. Website World Games Antwerp: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BELGIE HEEFT EEN HOLEBI REUS N.A.V DE WORLD OUT GAMES + FOTO'S EN VIDEO

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOLEBI SONG EEN BEETJE GAY VAN YVES IN VLAAMSE TOP 10 + VIDEO
PRINS HARRY HALF NAAKT IN LONDENSE HOMO BAR
BELG KAMER COMMISSIE JUSTITIE KEURT ONTWERP VERZWARING STRAFFEN HOMOFOBIE GOED
BARBARA BAREND EN VROUW VERWACHTEN TWEEDE KINDJE
BELG AMBASSADEUR UIT BRAZILIE KOMT MET MAN OP VOOR HOMOHUWELIJK
MOSKOU NEEMT HOMOFOBE WET VAN ST PETERSBURG NIET OVER
HOLEBI JONGEREN ZEER VEEL LAST VAN HOMOFOBIE OP SCHOOL
1 DECEMBER WERELD AIDS DAG OOK IN BELGIE MET CONCERTEN ACTIES ENZ...
TOP 50 MEEST FAVORIETE HOMO FILMS
BELG PS KAMERLID WIL DUO OUDERSCHAP VOOR HOLEBI'S
EERSTE EUROPESE HOLEBI EN VROUW VRIENDELIJKE MOSKEE IS EEN FEIT
BRUSSELSE LAGERE SCHOOL GAAT WERKEN ROND THEMA HOLEBI'S
HOLEBI ACTEURS EN SERIES GENOMINEERD VOOR PEOPLE CHOICE AWARDS
BELG HOLEBI'S BLIJF HAND IN HAND LOPEN AUB
KATHOLIEKE HETERO TIENER KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN MAG DAAROM NIET MEER...

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 26 November, 2012 en 2768 keer gelezen.