Britse Prinsen William en Harry ambassadeurs Aids fonds in navolging van moeder.

De Britse prinsen broers William en Harry treden in de voetsporen van hun moeder en worden ambassadeurs van de Britse leidinggevende HIV organisatie het Terrence Higgins Trust (THT).

De organisatie bestaat dit jaar 30 jaar en werd opgericht toen Terry Higgins een van de eerste Aidsdoden werd in de UK. Het THT werd opgericht door zijn partner Rupert Whitaker en enkele vrienden. De Britse prinsen reageerden positief op de vraag om in de voetsporen te treden van hun moeder wijlen Prinses Diana, die destijds één van de bekende gezichten van de organisatie was. Bovendien zorgde haar bereidheid publiekelijk Aids patiënten de hand te schudden voor meer support en aandacht rond de ziekte zowel bij de bevolking als bij de Koninklijke familie zelf.

In een brief van William en Harry, die vandaag werd gepubliceerd, praten ze vooral over hun moeder, en schrijven ze onder andere: "De strijd tegen HIV begon 30 jaar geleden, onze generatie moet het zwaard opnemen en verder gaan met het gevecht. Er is nog altijd geen genezing mogelijk, maar we weten wel dat je jezelf kan beschermen zodat het virus zich niet verder kan verspreiden. Het Terrence Higgins Trust doet veel goed werk, en daarom, en omwille van onze moeder die zich passioneel inzette voor het werk van de organisatie, willen wij er ook voor gaan."

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BRITSE PRINS HARRY KOMT OP VOOR HOLEBI'S
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 November, 2012 en 2367 keer gelezen.