Jamaicaanse holebi's laten wereld zien wie ze zijn + video.
Jamaicaanse holebi's hebben het internet genomen om de wereld te laten zien wie ze echt zijn. Met een video boodschap willen ze niet alleen laten zien dat er ook holebi's bestaan in Jamaica, maar ook aandacht vragen voor homofobie in hun land.

J-Flag, de holebi organisatie uit Jamaica, heeft zopas een campagne video gemaakt die de titel draagt: 'We Are Jamaicans', waarmee ze aanvaarding vragen voor holebi en transgenders in hun land. Want jammer genoeg bestaan er nog veel vooroordelen over homo's en lesbiennes in Jamaica en is er ook nog veel homofobie. Daarnaast zijn holebi's ook regelmatig slachtoffer van geweldsdelicten en zelfs moord.

Een van de medewerkers aan de video zegt dat Jamaica vooral in het nieuws komt met verhalen over seks, slachtoffers van geweldszaken en Hiv. Volgens hem zorgen ze alleen maar voor meer marginalisering van holebi's en hebben homo's en lesbiennes bovendien zelf niets aan deze boodschappen. Om te tonen dat holebi's ook maar gewone mensen zijn is er dus de video.

In Jamaica is anale seks tussen twee mannen illegaal en strafbaar met werkstraffen tot tien jaar. Seks tussen twee vrouwen is niet strafbaar. Jamaica wordt doorgaans beschreven als een van de meest homofobe landen ter wereld. Vorig jaar ging er nog een anti holebi mars door in Kingstone georganiseerd door christelijke extremisten. En uit een studie uit 2012 bleek dat 80 procent van de Jamaicanen van mening is dat holebi zijn immoreel is, en 55 procent gelooft dat holebi's kunnen worden genezen. Bekijk hieronder de video:


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
JAMAICAANSE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST + 2 VIDEO'S (2012)

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 18 January, 2013 en 3006 keer gelezen.Reageer op dit bericht: