NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Belg holebi en trans awards uitgereikt
Vandaag, tijdens haar nieuwjaarsreceptie reikte holebi- en transgenderkoepel «avaria naar jaarlijkse gewoonte enkele Awards uit. Dit jaar voor het eerst op een andere manier dan de voorbije jaren.

Eerdere jaren reikte «avaria de holebi Fobie- en de holebi Folie prijs uit. Deze werden vervangen door de «avaria Media Award (gegeven aan een mediamoment dat holebi- en transgenderthema's vooruit hielp of bijzonder maakte), en de «avaria Lifetime Achievement Award (zet een actie of campagne in de bloemen voor haar aandacht voor holebiís en/of transgenders). En nieuw de «avaria Lifetime Achievement Award, (die gaat naar een persoon die zich jarenlang inzet(te) voor de rechten van holebiís en transgenders, werkt niet met genomineerden).

Winnaars:

«avaria Media Award:
Werd gewonnen door het jongeren weekblad Joepie, voor de holebi special aan het begin van het nieuwe schooljaar. Onder de titel: 'Gay = Okay' bracht het jongerenblad tien holebi-issues. Het was trouwens niet de eerste keer dat Joepie aandacht had voor holebi's, en de hartenrubriek wordt al geruime tijd geschreven door een jonge openlijke homo, met als titel 'Matthias, your gay best friend'. Het eigen initiatief, de positieve benadering en de gevoelig doelgroep overtuigden de jury om Joepie uit te roepen tot de winnaar van de «avaria Media Award 2013.

De «avaria Campaign Award:
Werd gewonnen door de Basisschool Sint-Martinus uit Sint-Jans-Molenbeek, voor het project over seksuele geaardheid en genderidentiteit dat ze lanceerden op deze school. Onder de titel: 'Ik en de Ander', werden er in de school gangen foto's opgehangen van kussende vrouwen, mannen die hand in hand lopen en transgenders naast heteroseksuele koppels. Over de foto's werd vervolgens in de lessen gepraat, waarbij de kinderen de verschillen tussen gender, geslacht en geaardheid werd uitgelegd, ook werden er foto's getoond die de kinderen anders niet zien, zoals huwelijksfoto's van homo en lesbische koppels. Verder bracht de school ook educatieve toneelstukjes en volgt het schoolteam regelmatig vorming rond holebi's en gender en weerbaarheid. Het was geen evident project omdat er ook veel moslim kinderen op deze school zitten, toch was het geheel een succes. De jury van de «avaria Awards was dan ook van mening dat het project een inspiratie is voor andere scholen en dat het een knap voorbeeld was van genderbewust onderwijs.

«avaria Lifetime Achievement Award:
De grote verrassing van de «avaria Awards was evenwel de winnares van de allereerst «avaria Lifetime Achievement Award. Deze prijs ging immers niet naar een holebi-coryfee, zoals vele hadden verwacht, maar naar Griet De Cuypere, de psychiater van het Gentse Genderteam, die door haar jarenlang inzet zichtbaarheid heeft gegeven aan het transgenderthema. De Cuypere zette transgenderisme en transseksualiteit op Belgische kaart. Het UZ Gent Genderteam hielp de voorbije jaren honderden transseksuelen met hun transitie. Jammer genoeg wordt het initiatief niet altijd op applaus onthaald en wordt de inzet van De Cuypere en haar team vaak gebagatelliseerd, waarbij mensen zich afvragen: 'houden ze zich daarmee bezig in plaats van met essentiŽle problemen?'. De Cuypere zegt: Ja, want genderdysfore mensen lijden zo veel, en ik zie hen helpen niet als een luxe, wat me bij deze mensen opvalt is het grote lijden, dat is ook de reden waarom ze recht hebben op een correcte behandeling.' De Cuypere is een wereldwijde autoriteit voor de begeleiding van transgenders, intussen heeft ze de leiding van haar team wel losgelaten, en doet ze het wat rustiger aan, maar nog blijft ze actief, zo is ze nog bestuurslid van de World Professional Association for Transgender Health en vooraanstaand lid van de Enig onderzoeksgroep (Eureopean Network for the Investigation of Gender Incongruence).holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 20 January, 2013 en 2512 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De situatie van holebi's en transgenders in het Belgische leger + lijstje.

 

Vlaanderen reageerde vol liefde op coming out van Peter + extra info + links + video.

 

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 


Buitenlands nieuws

Zwitsers stemde pro holebi in referendum rond nieuwe wet tegen homofobie.

 

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 


Showbizz & Sport

Sommige holebi transgender & hetero fans boos op The Village People.

 

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.