Homo modeontwerper toont support holebi huwelijk op catwalk.
Modeontwerper en openlijke homo Karl Lagerfeld, 80, heeft tijdens zijn laatste modeshow Grand Palais in Parijs, zijn support getoond voor het homohuwelijk met een lesbisch bruids koppeltje.

Lagerfeld zei na de show dat hij de debatten rond het homohuwelijk niet begrijpt en viel de intolerantie vanuit religieuze hoeken daarbij aan. Volgens de modeontwerper moeten holebi's kunnen trouwen in de kerk, kathedraal, synagoge en zelfs in een moskee. Lagerfeld liet wel nog weten dat hij geen voorstander is van het feit dat homo's en lesbiennes kinderen krijgen of mogen adopteren.

Extra:
Lagerfeld is een Duitse modeontwerper en fotograaf, die sinds 1952 voornamelijk in Parijs woont en werkt. In het openbaar draagt hij altijd een zwart kostuum, een wit, hooggesloten overhemd en een donkere zonnebril. Hij is een van de meest invloedrijke couturiers aan het einde van de twintigste en in het begin van de eenentwintigste eeuw. Tussen 1984 en 1997 had hij zijn eigen modelijn Karl Lagerfeld en vanaf 1998 zijn eigen label Lagerfeld Gallery. In 2005 verkocht hij de merknaam Karl Lagerfeld en zijn twee winkels in Parijs en Monaco voor een onbekend gebleven contant bedrag aan Tommy Hilfiger. Voor het Italiaanse merk Hogan (schoenen, tassen, confectie) ontwierp hij de voorjaars-/zomercollectie 2011 en de herfst/wintercollectie 2011/2012. De zomercollectie 2011 toonde hij in de door hemzelf bedachte en geregisseerde film 'La Lettre', over een jong stel gespeeld door Baptiste Giabiconi en Magdalena Frackowiak.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN
ACTEUR EN MODE ONTWERPER TOM FORD EN MAN ZIJN PAPA GEWORDEN (Okt 2012)

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 22 January, 2013 en 4220 keer gelezen.