NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Warning Brussel presenteert Mr HIV 2013 voor holebi en trans + foto's.
Warning Brussel lanceert “Mr. HIV 2013”, een reeks fotoportretten die als doel hebben de serofobie te bestrijden en het actieve burgerschap van personen met HIV binnen het homomilieu te promoveren. Deze serofriendly campagne richt zich voornamelijk tot de holebi en transgender gemeenschap van de hoofdstad en wordt gesteund door het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Gelijke Kansen en Diversiteit).

Sinds zijn oprichting, stelt Warning Brussel de onzichtbaarheid van personen met HIV in België in vraag. Het openlijk spreken over seropositiviteit blijft nog heel moeilijk en wordt bovendien vaak bedreigd door een pessimistisch discours. Bijgevolg heeft het grote publiek geen of weinig informatie over onze dagelijkse ervaringen. Veel mensen gaan nog altijd uit van vooroordelen en stereotypen, onder meer rond besmettingsgevaar en preventie. Dit is des te opmerkelijk in het homomilieu, waar men een grotere proximiteit en een betere zichtbaarheid zou verwachten. Ondanks de doelgerichte acties van andere VZW’s, blijft er nog veel werk te verrichten om deze vooroordelen uit de wereld te helpen. Zo hebben heel wat preventiecampagnes, door te lang te doen alsof HIV oplopen het ergste is wat iemand kan overkomen, maar ook door seropositieven volledig weg te laten uit hun communicatie, het wantrouwen tegenover laatstgenoemden impliciet aangemoedigd.

Alles begon op 1 december 2010 met de ludieke bekendmaking van de homo-seksualiteit en de seropositiviteit van onze lieve Sinterklaas . Van begin af aan wensen wij de zichtbaarheid van seropositieven te versterken in de publieke, medische, sociale en politieke debatten die hen aanbelangen. De doelstelling is immers om ons ons lichaam, onze gezondheid en onze identiteit opnieuw toe te eigenen, maar ook komaf te maken met de morele opvattingen die op ons en onze seksualiteiten wegen, rekening houdend met onder meer de feest- en genotscultuur. Wij streven naar een ander beeld van seropositiviteit - in een eerste instantie bij homos, de bevolkingsgroep die in België het meest door HIV is getroffen - een minder neerbuigend en positiever imago, een beeld dat de klemtoon legt op het politiek belang van onze ervaringen en van onze stem, in plaats van te hameren op onze kwetsbaarheid of, erger nog, op onze gevaarlijkheid…Hoe kan deze structurele serofobie, die sinds jaren in België wijd verspreid wordt via de publieke opinie, worden tegengaan ?

MR HIV, DAT IS ...
- Mr. HIV, dat is de verkiezing van alle personen, seropositief of –negatief, die deelnemen.
- De strijd aangaan tegen serofobie.
- Het actief burgerschap van personen met HIV stimuleren.
- Een positieve zichtbaarheid in het homomilieu aanmoedigen.
- Zich verzetten tegen vooroordelen en uitsluiting.
- Schaamte overwinnen en het stigma van seropositiviteit
- Omkeren naar een teken van erkenning, respect en gelijkheid.
- De plaats, de stem en de expertise van seropositieve gays waarderen.
- Serofierheid verdedigen.

Het project van een Mr. HIV-campagne werd gelanceerd tijdens de laatste Belgian Gay Pride, in mei 2012, en bestond toen uit 4 portretten, aangevuld met slogans die door de modellen zelf werden gekozen. Dankzij een participatieve aanpak richtte de campagne zich vervolgens tot iedereen, en dit om zowel seropositieve als seronegatieve personen te sensibiliseren en te betrekken bij het project. Een eerste reeks affiches die in enkele bars en in een seksclub werden opgehangen lieten alvast toe om de zichtbaarheid van seropositieve homos in Brussel in een ander daglicht te stellen. Dit communicatiemiddel, vrij geïnspireerd op de in het homomilieu welgekende “Mister Leather”- en “Mister Bear Belgium”-verkiezingen, bleek al snel een doeltreffende oproep te zijn tot het deelnemen, het poseren, en het bedenken van een slogan ; kortom tot betrokkenheid bij het project, en dit terwijl er niet daadwerkelijk word overgegaan tot een verkiezing in de ware definitie van het woord. Iedereen wordt geraadpleegd en, waar nodig, betrokken bij elke fase van het conceptiewerk, van de fotosessies tot de verspreiding van de flyers. Dankzij een sneeuwbaleffect, zorgt de betrokkenheid van eenieder in dit gemeenschappelijk project dat verankerd is in het dagelijks leven van het Brusselse homomilieu vanzelf voor het succes en de doeltreffendheid van de campagne die overigens nog steeds gaande is.

Op de vraag : “Wanneer zal de Mr. HIV-verkiezing plaatsvinden ?” antwoorden wij “De dag dat iedereen in België zich genoeg betrokken voelt bij HIV om zelf te poseren als Mr. HIV”. De VZW’s en de LGBT-handelaars zijn uiteraard betrokken partij in dit project : ze worden vanaf vandaag van harte uitgenodigd om er de bevoorrechte partners van te worden. Tussen nu en de volgende Belgian Gay Pride van mei zal elke maand een nieuwe reeks Mr. HIV-portretten worden verspreid in het centrum van Brussel.Bron volledige overname van: http://www.thewarning.info/ en facebook.

Dit bericht is gepost op 19 February, 2013 en 2845 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Kans bestaat dat Mr Gay Belgium datum wordt verplaatst + voorstelling 12 finalisten met foto's.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 

Egypte wil geen holebi's & transgenders erkennen en mensenrechtenactivisten vrezen voor gevolgen coronavirus.

 


Showbizz & Sport

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.

 

Ierse atletieker uit de homo kast wil voorbeeld zijn voor holebi & trans+ sporters in de kast.