Nieuwe Paus even anti holebi als alle vorige kerkleiders.


Sinds enkele uren is er een nieuwe Paus verkozen, het werd de 76-jarige Jorge Bergoglio die Franciscus I als pausennaam heeft gekozen en hoewel zijn naam en afkomst anders en ook wel historisch zijn, zij een aantal van zijn standpunten dat absoluut niet, zeker wat betreft holebi's.

Holebi's mogen hun hoop op een holebi vriendelijkere paus opbergen want deze nieuwe kerkvader is net als zijn voorgangers homofoob. Hij sprak zich al eerder meermaals negatief uit over holebi's. Toen er in ArgentiniŽ een debat was over het homohuwelijk noemde hij dat een destructieve aanval tegen Gods plan. Daarnaast sprak hij zich ook al uit tegen adoptie voor homo en lesbische koppels, hij noemde het discriminatie tegen kinderen. En hoe kan het ook anders, hij is ook tegen abortus en euthanasie. Tot slot is ook bekend dat hij in de jaren 70 geen vijand was van het militaire regime in ArgentiniŽ (iets wat eerder de vader van de toekomstige Nederlandse koningin Maxima kwalijk werd genomen).

Twee kleine lichtpuntjes zijn, het feit dat hij eerder medeleven betuigde aan de slachtoffers van Aids-Hiv. Dat deed hij in 2001 toen hij een bezoek bracht aan een kinderziekenhuis waar hij de voetjes waste en kuste van 12 aids patientjes. En dat hij de belangrijkheid begrijpt van holebi individuelen maar daar houdt het wel bij op want verder is hij van mening dat holebi's wel mogen bestaan maar ze mogen niet trouwen, geen seks hebben en zeker geen kinderen adopteren.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 March, 2013 en 2208 keer gelezen.Reageer op dit bericht: