Waarom een Republikeins senator plots pro homohuwelijk is.De Republikeinse senator Rob Portman was altijd een fel tegenstander van homohuwelijken. Tot zijn zoon uit de kast kwam en hem vertelde dat hij homoseksueel was. Vandaag vertelde de senator dat hij nu gelooft dat ook homoseksuelen het recht hebben om te trouwen met degene van wie ze houden. Ondertussen krijgt hij felle tegenstand van een Amerikaanse christelijke groepering die het support van Portman vergelijken met een ouder die zijn zoon steunt omdat hij alcohol drinkt.

Portman is zoals velen, in eerste instantie tegen holebi's omdat hij ze niet kent. Maar toen zijn zoon uit de kast kwam als homo is hij gaan nadenken en tot het besef gekomen dat ook holebi's gewoon mensen zijn. Portman zei zelfs dat hij nu van mening is dat wanneer twee mensen bereid zijn om elkaar trouw te beloven en van elkaar houden dat de overheid daar rekening moet mee houden, en geeft toe dat hij niet altijd zag dat ook homo en lesbische koppels van elkaar houden en net als hetero's willen trouwen om hun liefde te bezegelen. Verder zei hij in een interview: "Twee jaar geleden vertelde mijn zoon Will, die toen net was gaan studeren, aan mij en mijn vrouw Jane dat hij homoseksueel is. Hij was zichzelf er al een tijd van bewust. En dat zijn seksuele oriƫntatie niet iets was waar hij zelf voor had gekozen, het was simpelweg wie hij is. Jane en ik zijn trots op hem omdat hij zo eerlijk en moedig is. We waren verbaasd dat hij homoseksueel bleek te zijn, maar wisten dat hij dezelfde persoon was die we altijd al gekend hadden."

De christelijke Portman ging na de coming out van zijn zoon op zoek naar antwoorden in de Bijbel en bij geloofsgenoten. Voormalig vice-president Dick Cheney, die zelf een lesbische dochter heeft, vertelde hem "het juiste te doen en zijn hart te volgen". "En volgens mij is er niets in de Bijbel belangrijker dan de boodschap van liefde en mededogen", aldus Portman, die destijds nog een belangrijke rol speelde in de campagne van Mitt Romney een verwoed tegenstander van het homohuwelijk. Portman zei nog dat het Amerikaanse Hooggerechtshof zich binnenkort zal uitspreken over een wet die het huwelijk definieert als een verbintenis tussen een man en een vrouw. Portman was in 1996 nog voor die wet. Door nu uit de kast te komen als voorstander van het homohuwelijk wilde hij vragen van de media voor zijn.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
UNIEK: DRIE REPUBLIKEINEN IN TV SPOTJE PRO HOLEBI HUWELIJK + VIDEO


holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 16 March, 2013 en 2437 keer gelezen.Reageer op dit bericht: