Holebi's met buitenlandse partner riskeren deportatie in de VS + video.Binnen zes dagen beslist het hoogste hof in de VS over de DOMA wet (Defence of Marriage Act). President Obama is tegenstander van de wet. De wet treft alle Amerikaanse holebi's maar in het bijzonder homo en lesbische koppels met een partner afkomstig uit een ander land.

Hetero koppels met een partner uit een ander land wonende in Amerika kunnen overal waar ze willen trouwen en samen blijven. Homo en lesbische koppels met een buitenlandse partner kunnen dat slechts in een handje vol staten maar hun huwelijk wordt niet federaal erkend dankzij de DOMA wet. Hierdoor riskeren de koppels dat hun buitenlandse partner wordt gedeporteerd, ook wanneer ze bijvoorbeeld een partnerschap hebben afgesloten in de staat waar ze wonen, want ook die worden federaal niet erkend dankzij de DOMA wet. Hetero koppels hebben die problemen niet, dankzij de DOMA WET.

De DOMA staat voor Defence of Marriage Act en bestaat sinds 1996 en stelt het huwelijk enkel mogelijk tussen man en vrouw, en behoudt de voordelen van de federale regering exclusief voor hetero's, en geeft staten het recht om homohuwelijken en geregistreerde partnerschappen uit andere staten of landen niet te erkennen - de bepaling heeft grote financiële en juridische gevolgen voor homo- en lesbienne koppels die zijn gehuwd in staten waar dat is toegelaten: de overheid erkent hun huwelijk immers niet. Daarnaast kunnen homo en lesbische koppels ook niet genieten van belastingvoordelen, pensioenrechten en andere voordelen waar hetero koppels wel van kunnen genieten. Het is nu afwachten wat er binnen 6 dagen zal worden beslist - afschaffen of niet afschaffen van de DOMA wet - het hoogste gerechtshof beslist... Bekijk hieronder een video over de zogenaamde binationale holebi koppels (koppels waarvan een van de partners afkomstig is uit een ander land) die worden getroffen door de DOMA wet - Meer info via http://www.domaproject.org/holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 21 March, 2013 en 2851 keer gelezen.