Acteur Ferry Doedens helpt graag homo's uit de kast.


De Nederlandse acteur Ferry Doedens, 23, vindt het 'te gek' dat hij sommige homo's uit de kast helpt komen. "Af en toe hoor ik van een jongen die een voorbeeld ziet in Lucas of in mezelf", zegt de acteur bekend van zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden waarin hij de rol van de homoseksuele Lucas speelt.

Doedens wist zelf al op jonge leeftijd dat hij op jongens valt. "Toch was het moeilijk om dat op te biechten aan mijn ouders. Mijn oudere broer is ook homo, maar toch was het lastig om het thuis te vertellen. Ik was vijftien. Mijn moeder moest wel even huilen, want ze schrok toch een beetje. Maar mijn vader zei: 'jongen, als jij er gelukkig mee bent, helemaal goed'. En nu zoveel jaren later is de acteur een voorbeeld voor vele homo jongeren. "Dan hoor ik van een jongen die door mij of mijn personage de stap heeft durven zetten om uit de kast te komen, dat vindt ik alleen maar te gek".

De jonge acteur wist ook al op jonge leeftijd dat hij acteur zou worden en op 5-jarige leeftijd voorspelde hij ooit in GTST te zullen spelen. "Ik wilde zelf altijd in de spotlights. Aandacht trekken zat er van jongs af aan in." Zijn ouders hebben hem ook altijd gesteund in zijn carrière keuze. Toch heeft de roem ook een keerzijde. "Voor GTST keek ik mensen altijd aan, en nu kijk ik niemand meer aan als ik door een drukke winkelstraat loop. Daarom heb ik nu ook een auto, want ik trok die mensen ook niet meer in de trein. Iedereen wil met je praten, daar heb ik soms echt geen zin in."

Doedens is sinds juni 2012 samen met zijn Portugese vriend de 28-jarige Nuno Azevedo een musical acteur en danser. De twee leerde elkaar kennen bij de musical Wicked waarin ze samen speelden.

Bron: nu.nl en holebi.info 2013

Dit bericht is gepost op 26 March, 2013 en 5633 keer gelezen.