Argentijns homo koppel aangevallen uit naam van de Paus!
In Argentinië werd recent een homo koppel aangevallen waarbij de aanvallers lieten weten dat ze handelden uit naam van de nieuwe Paus. Het koppel kreeg ook te horen dat homo zijn een zonde is en dat nu er een Argentijnse Paus is ze een schande zijn voor het Argentijnse volk.

Het incident gebeurde op een privé feestje met een 200 tal aanwezigen. Het gebeurde nadat het koppel elkaar een onschuldige kus gaf. Nog voor het homo koppel werd aangevallen kregen ze te horen dat ze een schande zijn voor Argentinië omdat de Paus een Argentijn is. Het koppel kreeg daarna enkele rake klappen. De 76-jarige recent verkozen nieuwe Paus Jorge Mario Bergoglio, die nu bekend staat als Paus Franciscus staat in zijn geboorteland bekend als homofoob.

Eerder noemde de huidige Paus het homo-huwelijk en holebi's die kinderen adopteren een destructieve aanval tegen God's plan. In 2010 verzette hij zich ook heftig tegen de plannen van Argentinië om het homo-huwelijk te legaliseren. In dat zelfde jaar keurde het land met meerderheid het homo-huwelijk goed en werd Argentinië het eerste Latijns Amerikaanse land waar holebi's mogen trouwen en kinderen adopteren.

De aanval op het homo koppel doet holebi activisten in Argentinië vrezen dat er meer van zulke acties zullen volgen vanuit religieuze hoek. De meeste Argentijnen zijn rooms-katholiek en ruim 90 procent van de bevolking noemt zich katholiek. Het feit dat de nieuwe Paus van Argentijnse afkomst is bracht veel Argentijnen terug naar de kerk, voor velen is hij een soort God die ze blindelings willen volgen ongeacht zijn standpunten tegenover holebi's, abortus en euthanasie. Natuurlijk moet men onthouden dat niet alle katholieken homofoob zijn.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 27 March, 2013 en 2446 keer gelezen.