Nederlandse anti holebi pest film wint prijs + video.

De anti-pestfilm Ruben heeft de Young Positive Media Award 2013 gewonnen. Elk jaar looft de Nationale Academie voor Media en Maatschappij deze onderscheiding uit aan positieve initiatieven die met behulp van media jongeren bereiken. De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Ruben die gepest wordt omdat hij homo is, en uiteindelijk hulp vindt.

In 2012 kon je al bij holebi.info lezen over deze Nederlandse film. De film vraagt aandacht voor het pesten van holebi jongeren op school, op het sportveld of op straat. Want jammer genoeg worden er nog dagelijks jongeren zoals Ruben gepest op school omdat ze anders zijn.

De Young Positive Media Award is bedoeld voor positieve rolmodellen voor jongeren in de media. In de film Ruben doen 15-jarige acteurs mee die zelf gepest zijn en met de film een statement tegen homo pesten willen maken. De film is op geheel vrijwillige basis gemaakt door regisseur Thijs Verhoeven en producent Hans van der Hulst, die in hun kielzog de gratis medewerking van zo'n honderdvijftig acteurs, componisten, soundmixers, beeld-editors, leveranciers en reclamemakers wisten te betrekken. Zij benaderden EduDivers om bij de film een lespakket te maken, waarmee de film goed bruikbaar is op scholen. (Info scholen pakket: Klik hier)

Het verhaal:
Ruben is zich bewust aan het worden van zijn seksualiteit en worstelt met de gevolgen en problemen hiervan. Hij ontdekt de liefde door een date met Mike en heeft voor het eerst gevoelens van liefde voor een andere jongen. Zijn familie en zusje zijn niet op de hoogte van zijn strijd & ontdekking van zijn homo seksualiteit. Een aantal jongens komen erachter dat Ruben homoseksueel is.Op school wordt hij daarna getreiterd en mishandeld door een aantal jongens. Na deze mishandeling ziet Ruben het allemaal niet meer zitten... Het einde is een van ontwapenende emotie, liefde & hoop voor een mooie toekomst! Meer info over de film: Klik hier en

bekijk hieronder de trailer van de film:Bron: gk.nl en rubendefilm.nl - 2013

Dit bericht is gepost op 28 March, 2013 en 3259 keer gelezen.