Homo's komen uit de kast: tegen het homohuwelijk en adoptie recht.De meeste holebi's vinden het vanzelfsprekend dat ze in ons landje mogen trouwen en kinderen adopteren. De meesten begrijpen dan ook niet dat dit nog lang niet overal ter wereld mogelijk is. Wat vele holebi's zal verbazen is dat er ook holebi's bestaan die tegen het homo-huwelijk en adoptie rechten zijn. In Frankrijk bestaat er zelfs een groep voor.

"Ik ben Frans. Ik ben gay. De meeste homoseksuelen willen geen huwelijk of adoptie." Dat zegt Nathalie Willencourt, stichtster van Homovox, een groep die opkomt voor de rechten van homoseksuelen. Zij vertegenwoordigt homoseksuelen die het oneens zijn met de Franse president Hollande die met een nieuwe wet het huwelijk wil 'openstellen'. In gesprek met de Italiaanse website Tempi zegt Willencourt: "Een homoseksueel koppel verschilt van een heteroseksueel koppel door het volgende eenvoudige detail: wij verwekken geen leven."

Willencourt: "Wij geloven dat kinderen recht hebben op een vader en een moeder, als het kan biologisch, en die als het kan van elkaar houden. Een kind dat geboren wordt als de vrucht van de liefde van vader en moeder heeft het recht dit te weten. Als homoseksuele koppels kinderen aannemen die hun biologische ouders ontnomen zijn dan hebben die (kinderen) voor de tweede keer geen vader en moeder. Vrede bouw je op het gezin en om vrede in het gezin te hebben is het nodig om het meest natuurlijke en zekere voorbeeld aan kinderen te geven als zij opgroeien en volwassen worden. Dat is de klassieke samenstelling van man en vrouw."

Volgens Willencourt zijn lang niet alle homoseksuelen te spreken over de klassieke organisaties die zich opwerpen als hun belangenbehartigers. "Wij hebben niet op hen gestemd om ons te vertegenwoordigen." Ze legt uit dat leden van de homoseksuele lobby onzeker zijn over hun homoseksualiteit. "Omdat ze die niet accepteren, eisen ze als heteroseksuelen te zijn. In plaats hiervan eist onze beweging dat homoseksuelen verschillend behandeld worden dan heteroseksuelen want we zijn ook verschillend."

Homovox neemt deel aan de grote demonstraties tegen het homohuwelijk in Frankrijk georganiseerd door La Manif Pour Tous. Op de website van Homovox kan je kennis maken met homo's die, vooral denkend vanuit het belang van het kind, tegen het homo-huwelijk zijn.


holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 29 March, 2013 en 2860 keer gelezen.