Uruguay: tweede Latijns Amerikaanse land waar holebi's mogen trouwen.In december 2012 kon je al bij ons lezen dat Uruguay op weg was het tweede land in Zuid-Amerika te worden waar holebi's mogen trouwen. Gisteren kwam de senaat een stapje dichter toen men met 23 stemmen voor het homohuwelijk stemde.

In december was het wetsvoorstel al aangenomen door de Kamer van Volksvertegenwoordigers van Uruguay. Het wetsvoorstel gaat nu naar het lagerhuis wat slechts een formaliteit is daar de wet al goedgekeurd is. Binnen twee weken is het dan definitief.

Het wetsvoorstel rond het homohuwelijk verandert ruim twintig artikels uit het burgerlijk wetboek van Uruguay. Sommige teksten daarvan zijn ook leuk voor hetero's, zo mogen ouders, holebi of hetero, vanaf nu beslissen welke achternaam er eerst komt wanneer er een kind komt. Verder schrapt het voorstel ook woorden zoals echtgenoot en echtgenote uit de huwelijkscontracten en wordt dit vervangen door genderneutrale woorden. Als alles rond is wordt Uruguay het tweede Latijns Amerikaanse land waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen. In ArgentiniŽ is het homohuwelijk legaal sinds 2010

Extra info:
Homo's en lesbiennes mogen nu trouwen in: Spanje, Canada, Zuid Afrika, Noorwegen, Zweden, Portugal, IJsland, Argentiniť, Denemerken, Nederland en Belgiť. Verder ook in de Amerikaanse staten: Connecticut, Iowa, Massachusetts, Vermont, New Hampshire Washington, Maryland en in Mexico Stad. En verder op komst in de UK, Nieuw Zeeland, TasmaniŽ en Frankrijk en in de Amerikaanse staten: Maine, Maryland, Washington en Minnesota.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
SLECHTS 18 MAANDEN CEL VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALST
NIEUWE BRITSE BOYSBAND BRENGT SINGEL VOOR EN OVER HOLEBI'S UIT + VIDEO
BELG HOLEBIFOON WAARSCHUWT HOLEBI'S VOOR AFPERSING VIA CHAT
ROCKBAND GARBAGE LEGT CONCERT STIL VOOR HOMO HUWELIJKS AANZOEK + VIDEO
NEDERLANDSE ANTI (HOLEBI) PEST FILM WINT PRIJS + VIDEO
HOMO'S KOMEN UIT DE KAST TEGEN HOMOHUWELIJK EN ADOPTIE RECHTEN
BELG HOLEBI TONEEL GROEP BESTAAT TIEN JAAR EN BRENGT HOLEBI KOMEDIE - KOMT DAT ZIEN
HETERO RAPPER TEGEN HOMOFOBIE
ARGENTIJNS HOMO KOPPEL AANGEVALLEN UIT NAAM VAN DE PAUS!!
BILL GATES WIL EINDE VERBOD HOLEBI'S BIJ DE SCOUTS
ACTEUR FERRY DOEDENS HELPT GRAAG HOLEBI'S UIT DE KAST

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 April, 2013 en 2680 keer gelezen.