Elke dag vier boetes voor homofobie in Brussel.


Alleen al in Brussel worden elke dag vier GAS-boetes uitgeschreven voor agressie tegen holebi's. Wie in de hoofdstad op straat iemand uitscheldt voor zijn seksuele geaardheid, kan sinds 24 juni vorig jaar een boete krijgen tussen 75 en 250 euro. De gemeentelijke administratieve sancties moesten voorkomen dat een klacht wegens homofobie bij het parket onaangeroerd bleef liggen.

De teller van 2013 staat na net geen drie maanden al op 284. Het gaat om 7 fysieke aanvallen, 84 fysieke bedreigingen, 131 verbale bedreigingen en 62 beledigingen. In 2012 schreef het stadsbestuur 1.519 GAS-boetes uit voor homofobie. In die cijfers zitten ook de boetes die al vóór de invoering van 24 juni werden uitgeschreven onder de algemene noemer van bedreigingen.

Dat er een GAS-boete uitgeschreven kon worden, betekent dat de overtreder telkens geïdentificeerd is. Het werkelijke aantal incidenten ligt dus wellicht nog veel hoger. ‘Maar we merken dat het bestaan van de boetes een ontradend effect heeft, want het aantal klachten neemt af', zegt stadssecretaris Luc Symoens. ‘En dat is de bedoeling van die boetes, het is een pedagogische sanctie. Voor het geld moeten we het niet doen: de administratieve verwerking en het aangetekend schrijven zorgen ervoor dat we er verlies op maken.'

Zopas boog de Kamercommissie Binnenlandse Zaken zich over een wetsvoorstel om de bevoegdheden van de gemeenten nog te vergroten. Ook 14-jarigen zullen daardoor al beboet kunnen worden. De gemeenten zullen ook werkstraffen kunnen uitschrijven.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SLECHTS 18 MAANDEN CEL VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALSTBELG HOLEBIFOON WAARSCHUWT HOLEBI'S VOOR AFPERSING VIA CHAT
URUGUAY TWEEDE LATIJNS AMERIKAANSE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
ROCKBAND GARBAGE LEGT CONCERT STIL VOOR HOMO HUWELIJKS AANZOEK + VIDEO
BELG HOLEBI TONEEL GROEP BESTAAT TIEN JAAR EN BRENGT HOLEBI KOMEDIE - KOMT DAT ZIEN
NIEUWE BRITSE BOYSBAND BRENGT SINGEL VOOR EN OVER HOLEBI'S UIT + VIDEO
ZANGERES BEYONCE KOMT OP VOOR HOLEBI'S + 2 VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron volledige overname van: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 03 April, 2013 en 2656 keer gelezen.