Libanon voert nog steeds anale testen uit op homo's.


Ondanks feit dat het verboden is en het eerder werd veroordeeld door de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, gaan in Libanon nog steeds anale testen door om te kijken of er bewijs is dat een man homoseksueel is. In Libanon is homoseksualiteit strafbaar.

Het Human Rights Watch zei eerder: "De praktijk is vernederend en komt neer op marteling". De anale testen werden vorig jaar verboden door de Libanese medische organisatie maar toch gaan de testen vandaag de dag nog steeds door. Tijdens het onderzoek dat ook wel de test of shame wordt genoemd, bekijkt een dokter de anus van een man om bewijs te vinden dat hij anale seks heeft, hij zoekt naar sperma, maakt foto's van de anus en bestudeerd de grote van de ingang, waarbij men oordeelt hoe groter de opening hoe meer kans dat de man in kwestie anale seks heeft en dus homoseksueel is, waarna de man in kwestie kan worden veroordeeld tot een gevangenisstraf.

In 2010 kwam aan het licht dat men in TsjechiŽ penistesten uitvoert op asielzoekers die claimen homo te zijn. Bij deze testen wordt de bloedtoevoer naar de penis gemeten terwijl ze naar heteroseksuele porno moeten kijken. Deze testen worden ook uitgevoerd in Slowakije. Beiden landen werden hiervoor al meermaals op de vingers getikt door mensenrechtenorganisaties.

Extra info:
Uit eerder onderzoeken bleek dat slechts de helft van de homo's aan anale seks doet. Uit andere onderzoeken bleek dat anale seks bij hetero's al jaren in opmars is en dat ondertussen ruim 65 procent van de heteroseksuele vrouwen zich anaal laat penetreren door haar vriend of man.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
RAAD VAN STATE VRAAGT AAN EUROPA: HOE WEET JE OF IEMAND HOMO OF LESBISCH IS (over testen en meer)
ASIELZOEKERS CLAIMEN VAKER HOMO TE ZIJN IN BELGIE

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
URUGUAY TWEEDE LATIJNS AMERIKAANSE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
ROCKBAND LEGT CONCERT STIL VOOR HOMO HUWELIJKS AANZOEK + VIDEO
LICHTE STRAF VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALST
HETERO RAPPER TEGEN HOMOFOBIE
BELG HOLEBIFOON WAARSCHUWT HOLEBI'S VOOR AFPERSING VIA CHAT
HOMO'S KOMEN UIT DE KAST TEGEN HOMOHUWELIJK EN ADOPTIE RECHTEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 April, 2013 en 3013 keer gelezen.