Steeds meer Amerikanen voorstander van het holebi huwelijk.Uit recent onderzoek van het Williams instituut blijkt dat steeds meer Amerikanen voorstander zijn van het holebi huwelijk. Het support voor het huwelijk voor homo's en lesbiennes is de laatste tijd gegroeid in alle 50 staten, in de afgelopen acht jaar.

Uit het rapport van het UCLA's Williams Institute blijkt het support voor het homohuwelijk per staat in stijgende lijn te gaan in vergelijking met een onderzoek uit 2004. Sinds die tijd gaan alle Amerikaanse staten erop vooruit met een gemiddelde van 13,6 procent meer voorstanders van het homohuwelijk. De onderzoekers stellen dat wanneer het support zo blijft groeien acht staten, tegen het eind van volgend jaar met meer dan 50 procent voor het holebi huwelijk zullen zijn.

Maar holebi's mogen nog niet te vroeg juichen want de onderzoekers zeggen dat er veel verschillen zitten tussen de staten, met andere woorden er zijn ook nog steeds veel tegenstanders. Maar dit onderzoek sluit aan bij de recentste onderzoeken door o.a Politico en de George Washington universiteit waaruit bleek dat van de 1000 mensen ruim 40 procent voorstander was van het homohuwelijk en 30 procent voor legale partnerschappen voor holebi koppels. Uit een LifeWay onderzoek bleek in maart dat twee derde van de Amerikanen van mening is dat de legalisering van het homohuwelijk onvermijdelijk is in de VS.

Wie het gehele rapport wil nalezen Klik hier het document is in pdf format.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
SUPER SPANNEND IN DE VS BETREFFENDE HET HOMOHUWELIJK EN HOLEBI RECHTEN
HOLEBI'S MET BUITENLANDSE PARTNER RISKEREN DEPORTATIE IN DE VS + VIDEO

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
AMERIKANEN TONEN STEUN HOLEBI HUWELIJK OP FACEBOOK EN
TWITTER

ZANGERES BEYONCE KOMT OP VOOR HOLEBI'S + 2 VIDEO'S
HOMO'S KOMEN UIT DE KAST TEGEN HOMOHUWELIJK EN ADOPTIE RECHTEN
ROCKBAND LEGT CONCERT STIL VOOR HOMO HUWELIJKS AANZOEK +
VIDEO

URUGUAY TWEEDE LATIJNS AMERIKAANSE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
LICHTE STRAF VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALST

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 April, 2013 en 3248 keer gelezen.