Jens en Diego (deelnemers Vtm Uit de Kast) zeggen SORRY.


Enkele dagen geleden kon je bij holebi.info een artikel lezen over Jens en Diego, twee deelnemers van het VTM programma 'Uit de Kast', die lieten weten een project te starten tegen gaybashing. Jammer genoeg werd gisteren vertelt dat het om een 1 April grap ging, waar velen niet mee kunnen lachen...

Maar omdat de jongens zich nu erg schuldig voelen, omdat ze misschien mensen hebben gekwetst of teleurgesteld, hebben ze besloten dat er wel degelijk een project komt, zij het dan wat anders dan beschreven in het voorgaande artikel. Diego geeft zelf een woordje uitleg over de 1 april grap en over het feit dat er toch een project tegen gaybashing zal komen, waar trouwens iedereen kan aan meewerken, en dat is dit keer écht geen grap.

Beste mensen,

Even een woordje namens Jens en mezelf. Een week geleden werd het bericht gepubliceerd dat Jens en ikzelf een single zouden opnemen. Dit was, in eerste instantie, een flauwe 1 aprilgrap. Eerlijk, wij zouden ook teleurgesteld zijn mocht ons dit overkomen als lezer van het artikel. Toch willen we even duidelijk stellen dat het nooit onze bedoeling geweest is om mensen teleur te stellen of te kwetsen.. Wij zijn te ver gegaan in ons persbericht, en leggen de schuld uiteraard volledig bij ons. Schiet ons desnoods af, we verdienen niet beter. Ook is het absoluut geen waar dat we “uit de kast” willen misbruiken om media- aandacht te krijgen. Een jaar geleden konden we niet eens onszelf zijn, en toen kwam dit concept als een geschenk uit de hemel. Aan het programma zijn prachtige mensen verbonden, mensen waarmee we een persoonlijk goede band hebben, en dus vrienden die we niet willen gebruiken.

Zoals jullie wellicht weten, ontstaan veel goede projecten tussen pot en pint. Bij mensen die zeveren met elkaar. En zo was het ook bij Jens en ikzelf. Wij waren aan het zeveren, aan het nadenken over een grap. Toen ik de persmensen vertelde dat we een aprilgrap gelanceerd hadden, kreeg ik meteen spijt van die woorden. Stiekem was ik toch beginnen dromen om dit effectief te gaan realiseren. Gaybashing is een onderwerp dat de laatste maanden veel te vaak aan bod is gekomen. Het is een onderwerp dat er eigenlijk niet zou mogen zijn. Zoals donderdag in mijn Uit de kast aflevering zal te zien zijn, komt het er ook ter sprake. Mijn ex wordt er onherkenbaar gefilmd uit schrik voor gaybashing. Dit wil toch al wat zeggen.

Vandaar ook dat het me niet meer als logisch leek om hier effectief mee te gaan doen. Nadat ik Jens had gecontacteerd, besloten we om hier toch mee verder te gaan. Intussen was het kwaad uiteraard al geschied, en wisten we dat er een rechtzetting zou komen in de pers. Maar dat hield ons niet tegen toch verder te gaan met ons project. Het kan een topper worden, maar evengoed floppen. Maar niemand zal ons kunnen verwijten dat we het niet geprobeerd hebben. Via muziek kan je veel doen. Het instituut “De Kerk” brengt al 2000jr de boodschap via gezangen. Het is niet mijn meest favoriete instelling, maar dit toont wel de kracht van muziek aan. En die kracht willen wij meegeven aan de mensen, aan jullie! Uit reacties merk ik op dat jullie heel begaan zijn met dit thema, en dat jullie het een prachtidee vinden.

Welnu, jullie kunnen iets meer doen dan enkel denken “wat een prachtig project”. Net zoals alles in het leven, kost ook dit project geld. Zoals gezegd in het artikel van MediaWatchers, zullen wij werken via fundraising. Stap mee met ons in dit prachtig avontuur, in ruil voor uw bijdrage, krijg je een reward (te zien rechts op het scherm van AKA music). Verbitterd blijven omwille van onze flauwe grap, of mee deze grap ombuigen tot een mooi, menslievend project? De keuze is, liefste mensen, volledig aan u! Voor meer info ga naar de volgende pagina: KLIK HIER

Diego Termote & Jens Van Goethem.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ACTRICE EN ZANGERES VERLOOFD - HET VERHAAL VAN HET AANZOEK
HOMOFOBE AANVAL OP ZWEEDSE POLITICUS IN GRIEKENLAND DOOR EUROCRISIS
ROCKBAND STUURT PRO HOLEBI BOODSCHAP NAAR 8 MILJOEN FANS
STEEDS MEER AMERIKANEN PRO HOLEBI HUWELIJK
LICHTE STRAF VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALST
URUGUAY TWEEDE LATIJNS AMERIKAANSE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
BELG HOLEBI TONEEL GROEP BESTAAT TIEN JAAR EN BRENGT HOLEBI KOMEDIE - KOMT DAT ZIEN
HOMO'S KOMEN UIT DE KAST TEGEN HOMOHUWELIJK EN ADOPTIE RECHTEN
BELG HOLEBIFOON WAARSCHUWT HOLEBI'S VOOR AFPERSING VIA CHAT
HETERO RAPPER TEGEN HOMOFOBIE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: email van Diego Termote

Dit bericht is gepost op 08 April, 2013 en 4889 keer gelezen.